window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

“Corsarul” – de pe scena legendarului Bolşoi transmis în direct la Opera Naţională Bucureşti

Advertising4U.ro - Comunicate de presa - Info evenimente - Media NEWSPentru toţi iubitorii de balet, un eveniment ce nu trebuie ratat: compania de balet a legendarului teatru Bolşoi, dansatori străluciţi şi partitura îndrăgită a baletului “Corsarul”! Spectacolul de balet „Corsarul” montat de celebrul Teatru Bolşoi din Moscova va fi difuzat duminică, 11 martie (17.00) la Opera Naţională Bucureşti (Sala Studio). Spectacol va fi transmis, în direct, în condiţii HD, pe ecranul de proiecţie al ONB.

Teatrul Bolşoi din Moscova este unul dintre cele mai importante teatre lirice din lume.  Sezonul 2011- 2012 a fost marcat de încheierea lucrărilor de renovare la clădirea istorică a Teatrului Bolşoi,  care au durat şase ani. Gala de redeschidere a teatrului liric, eveniment extraordinar care a reunit celebri artişti lirici şi balerini (inclusiv soprana Angela Gheorghiu), a fost transmisă în direct în sala mare a Operei Naţionale Bucureşti.

„Corsarul” (Adolphe Ch. Adam) este inspirat din poemul cu acelaşi nume scris de Lord Byron în 1814. Baletul a fost creat original pentru Opera din Paris, în 1856, de Joseph Mazilier. În 1858, Jules Perrot a prezentat versiunea sa a baletului, care l-a avut în distribuţie chiar pe cunoscutul coregraf  Marius Petipa.

Din distribuţia spectacolului fac parte nume legendare ale baletului rus: Svetlana Lunkina, Ruslan Skvortsov, Andrei Merkuriev, Nina Kaptsova, Anastasia Staşkevici şi Viaceslav Lopatin.

Preţul biletului pentru aceste transmisiuni este de 45 ron. Biletele se vor putea achiziţiona la Casa de bilete a ONB, de luni până duminică, între orele 9.00 – 13.00 şi 15.00 – 19.00 sau online, pe site-ul oficial al institutiei http://tickets.operanb.ro/index.php.

Tot în luna martie la ONB, iubitorii teatrului liric pot urmări, în direct, spectacolul  “Boema”(13 martie, ora  21:00) de pe scena Gran Teatre del Liceu (Barcelona) şi spectacolul de balet “Romeo şi Julieta” (22 martie, ora 21:30), de la Royal Opera House (Covent Garden – Londra).

.

Transmisiunile sunt realizate cu sprijinul Asociaţiei „Friends of Opera”.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top