window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

“Intalnirile JTI” / Bucuresti, Sibiu, Cluj-Napoca, Timisoara! – 04,05,07,09,11 septembrie 2011

Premiera la Festivalul „George Enescu”: “Intalnirile JTI” si la Sibiu, Cluj-Napoca, Timisoara! – 04,05,07,09,11 septembrie 2011

In cadrul manifestarilor editiei a XX-a a Festivalului International „George Enescu” va invitam la ”Intalnirile JTI” in Bucuresti, Sibiu, Cluj Napoca si Timisoara. ”Intalnirile JTI” vor avea loc, asadar, pentru prima data, nu doar in Bucuresti, ci si in alte orase din tara.

Invitatii acestei editii speciale a ”Intalnirilor” sunt celebrul coregraf Gigi Caciuleanu si Compania Nationala de Balet din Chile, El Banch, care vor sustine spectacolul Noche Bach, pe muzica lui Johann Sebastian Bach.

Spectacolele vor avea loc pe 4 si 5 septembrie la Sala Mare a Teatrului National „I. L. Caragiale”, din Bucuresti, pe 7 septembrie la Sibiu – Teatrul National „Radu Stanca”, pe 9 septembrie la Opera Romana Cluj Napoca  si pe 11 septembrie la  Teatrul National din Timisoara.

Este pentru a treia oara cand „Intalnirile JTI” se desfasoara sub egida prestigiosului Festival International „George Enescu”. Ca de obicei, „Intalnirile JTI”, eveniment devenit un reper de traditie pentru viata culturala din Romania, va fi organizat de Fundatia ”Art Production”.

”Intalnirile JTI” continua traditia de 12 ani, de a aduce in Romania cele mai mari personalitati ale lumii dansului. Primul invitat al ”Intalnirilor”, in anul 2000, a fost Bejart Ballet. Au urmat apoi Compania Nacional De Danza, Cullberg Ballet, Joaquin Cortes, Alvin Ailey American Dance Theatre, Tango Pasion,  Les Ballets de Monte-Carlo, Sylvie Guillem și Russell Maliphant. Dirijorul Seiji Ozawa, Filarmonica „George Enescu”, pianiștii Dmitri Alexeev și Valentin Gheorghiu au fost, de asemenea, oaspeti ai „Intalnirilor”.

Cartea de vizita a lui Gigi Caciuleanu este impresionanta. Marele coregraf si dansator este un cosmopolit prin definitie. Nascut in Romania, absolvent al Scolii Nationale Superioare de Coregrafie din Bucuresti,  si-a slefuit talentul la marea scoala de balet a Teatrului Balsoi din Moscova. In 1973, Gigi Caciuleanu s-a stabilit la Paris. A fost solistul baletului Operei Romane, dar a explorat concomitent si abisul dansului experimental, cautand permanent noi cai de exprimare in arta coregrafica.

Spectacolul Noche Bach, creatia coregrafica a maestrului Gigi Caciuleanu are doua parti: Conciertos (Concerte) – Muzica lui Bach este o matematica senzuala. O senzualitate matematica explorand mecanismele cele mai ascunse ale fiintei umane.
Cantico (Cant)- Dansul, ca si vocea, sunt prelungiri naturale ale corpului uman. Piesa Cantico este un cor dansat, dinamica vocilor si melodia miscarii întalnindu-se în acelasi gand: cant coregrafic.

Baletul National Chilian, fondat in 1945, este cea mai veche si cea mai importanta companie profesionista de dans contemporan din Chile. Marturie stau numeroasele distinctii primite de-a lungul timpului.

Biletele se gasesc la agentiile teatrale si prin reteaua Eventim la: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro.

Va asteptam  la „Intalnirile JTI”! In Bucuresti, Sibiu, Cluj si Timisoara!

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top