window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

”Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de E. Albee se întoarce în Centrul istoric

”Cui i-e frică de Virginia Woolf” de E. Albee se întoarce în Centrul istoric - din 6 mai la Godot Cafe-TeatruSpectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee, semnat de Mariana Cămărășan și Alexandra Penciuc, se va juca din luna mai a acestui an la Godot Cafe-Teatru. Una dintre cele mai longevive producții ale Studioului Casandra, aflată în cel de-al cincilea an de ‘viață’, se întoarce astfel în Centrul istoric al Bucureștiului. Din distribuție fac parte Florina Gleznea, Ionuț Grama, Sînziana Nicola și Emil Măndănac. Prima reprezentație va avea loc duminică, 6 mai, la ora 19:00.
„Cui i-e frică de Virginia Woolf?” (Premiul Tony pentru Cea mai bună piesă de teatru în 1962) este una dintre cele mai amuzante și mai tulburătoare radiografii ale mitului „familiei perfecte”. George (Ionuț Grama), profesorul ratat de la catedra de istorie și Martha (Florina Gleznea), exuberanta sa soție și fiica șefului universității, se întorc acasă după o petrecere. Dar noaptea abia începe, iar publicul devine prizonier în casa celor doi și martorul unui șir de „jocuri și glume”, în care barierele anduranței vor fi testate iar demonii vor ieși la lumină. Pentru că Martha i-a invitat la ei acasă pe noii veniți în campusul universitar, blondul Nick (Emil Măndănac) și naiva lui soție, Honey (Sînziana Nicola). Ceea ce urmează va demonstra că nimic nu e mai irezistibil și mai terifiant decât cruzimea și că adevarul și iluzia pot spune uneori aceeași poveste.
Producția, dublu nominalizată la Premiul UNITER pentru Debut în 2009 (Florina Gleznea și Ionuț Grama), beneficiază de cea mai tânără distribuție care a interpretat rolurile titulare pe o scenă profesionistă și de noua traducere oficială necenzurată și savuroasă a textului original. Regia și scenografia sunt semnate de Mariana Cămărășan și Alexandra Penciuc („Amalia respiră adânc” și „Rabbit Hole” la Teatrul Act, „Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva” la Teatrul Odeon).

„Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, text devenit celebru la momentul apariţiei lui pentru demitizarea ideii de familie şi de succes, vorbeşte și astăzi în mod zguduitor despre refugiul în iluzie şi frica de adevăr.

Un spectacol de Mariana Cămărașan și Alexandra Penciuc

Cu: Florina Gleznea, Ionuț Grama, Sînziana Nicola, Emil Măndănac

Traducerea: Ionuț Grama

Contact

Ionuț Grama: ionut.grama@gmail.com

Godot Cafe-Teatru: 021 31 61 682 / 0736 414 244 / contact@godotcafeteatru.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top