window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

”Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee aniversează 5 ani

”Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee  aniversează 5 ani

19.00 | 27 mai 2012 @ Godot Cafe-Teatru – Str. Blanari 14 – Bucuresti

„Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee, în regia Marianei Cămărășan și a Alexandrei Penciuc, împlinește anul acesta 5 ani. Spectacolul devine, astfel, una dintre cele mai longevive producții ale Studioului Casandra. Reprezentația aniversară va avea loc duminică, 27 mai, la ora 19:00, la Godot Cafe-Teatru. Distrubuția este formată din Florina Gleznea, Ionuț Grama, Sînziana Nicola și Emil Măndănac.
„Cui i-e frică de Virginia Woolf?” a avut premiera în anul 2007, pe scena Studioului Casandra din Centrul Vechi, ca examen de licență. A fost preluat apoi de Teatrul Act, unde s-a jucat cu sala plină timp de doi ani. În 2009, spectacolul a primit două nominalizări la Premiile UNITER (Cel mai bun debutFlorina Gleznea și Ionuț Grama, pentru rolurile titulare), fiind găzduit ulterior de Sala George Constantin a Teatrului Nottara. Anul acesta, „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” s-a întors în Centrul Istoric, de data aceasta la Godot Cafe-Teatru. Duminică, 27 mai, de la ora 19:00, publicul bucureștean este invitat la ediția aniversară a spectacolului, în sala de pe Blănari nr.14. Reprezentația va fi urmată de o sesiune Q&A cu actorii.

Piesa „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee (Premiul Tony pentru Cea mai bună piesă de teatru în 1962) este una dintre cele mai amuzante și mai tulburătoare radiografii ale mitului „familiei perfecte”. George (Ionuț Grama), profesorul ratat de la catedra de istorie și Martha (Florina Gleznea), exuberanta sa soție și fiica șefului universității, se întorc acasă după o petrecere. Dar noaptea abia începe, iar publicul devine prizonier în casa celor doi și martorul unui șir de „jocuri și glume”, în care barierele anduranței vor fi testate iar demonii vor ieși la lumină. Pentru că Martha i-a invitat la ei acasă pe noii veniți în campusul universitar, blondul Nick (Emil Măndănac) și naiva lui soție, Honey (Sînziana Nicola). Ceea ce urmează va demonstra că nimic nu e mai irezistibil și mai terifiant decât cruzimea și că adevarul și iluzia pot spune uneori aceeași poveste.
Producția beneficiază de cea mai tânără distribuție care a interpretat rolurile titulare pe o scenă profesionistă și de noua traducere oficială necenzurată și savuroasă a textului original. Regia și scenografia sunt semnate de Mariana Cămărășan și Alexandra Penciuc („Amalia respiră adânc” și „Rabbit Hole” la Teatrul Act, „Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva” la Teatrul Odeon).

Un spectacol de Mariana Cămărașan și Alexandra Penciuc

Cu: Florina Gleznea, Ionuț Grama, Sînziana Nicola, Emil Măndănac

Traducerea: Ionuț Grama

Godot Cafe-Teatru propune un concept unic, îmbinând fizionomia unei cafenele cu cea a teatrului clasic. Este un spaţiu multicultural elegant, cu atmosferă interbelică, dotat cu scenă, cortină şi pian. Un loc în care pur şi simplu te simţi bine. Dedicat exclusiv evenimentelor culturale independente, Godot prezintă în fiecare seară spectacole de teatru contemporan, concerte, impro-show-uri, proiecţii de film sau expoziţii de fotografie. Din noiembrie 2010, când şi-a deschis porţile, Godot a fost gazda unui număr impresionant de artişti care au susţinut spectacole şi concerte cu sala plină. La Godot, cafeaua se serveşte alături de artiştii preferaţi, în fiecare zi, pe Str. Blănari nr. 14.

Godot Cafe-Teatru | Str. Blanari 14 | 0736 414 244 | 021 316 16 82 | contact@godotcafeteatru.ro | godotcafeteatru.ro

”Cui i-e frică de Virginia Woolf” de Edward Albee  aniversează 5 ani

Go to Top