window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

„Cui i-e frica de Virginia Woolf?” de Edward Albee – in cadrul Festivalului UNDERCLOUD editia a IV-a / Bucuresti / 31 august 2011

„Cui i-e frica de Virginia Woolf” de Edward Albee„Cui i-e frica de Virginia Woolf?” de Edward Albee – in cadrul Festivalului UNDERCLOUD editia a IV-a

Spectacolul dublu nominalizat la UNITER se joaca miercuri, 31 august, ora 21:30, La Muse – Teatrul de pe Lipscani

Dupa patru ani de la prima reprezentatie, spectacolul „Cui i-e frica de Virginia Woolf?” de Edward Albee, semnat de Mariana Camarasan si Alexandra Penciuc, este prezent anul acesta in cadrul UNDERCLOUD – Festival de Teatru Independent de Orice, editia a IV-a. Productia, dublu nominalizata la Premiile UNITER in 2009 (Cel mai bun debut – Florina Gleznea si Ionut Grama), se va juca miercuri, 31 august, ora 21:30, La Muse – Teatrul de pe Lipscani.

„Cui i-e frica de Virginia Woolf?” este una dintre cele mai amuzante si mai tulburatoare radiografii ale mitului familiei perfecte. George, profesorul ratat de la catedra de Istorie si Martha, exuberanta sa sotie si fiica a sefului universitatii, se intorc acasa dupa o petrecere. Dar noaptea abia incepe, iar publicul devine prizonier in casa celor doi si martorul unui sir de „jocuri si glume”, in care barierele andurantei vor fi testate iar demonii vor iesi la lumina. Pentru ca Martha i-a invitat la ei acasa pe noii veniti in campusul universitar, blondul Nick si naiva lui sotie, Honey. Ceea ce urmeaza va demonstra ca nimic nu e mai irezistibil si mai terifiant decat cruzimea si ca adevarul si iluzia pot spune uneori aceeasi poveste.

Productia prilejuieste reintalnirea spectatorilor bucuresteni cu cea mai tanara distributie care a interpretat vreodata acest text pe o scena profesionista: Florina Gleznea (Martha) si Ionut Grama (George) joaca rolurile cuplului de varsta mijlocie. Celor doi li se alatura Sinziana Nicola (Honey) si Emil Mandanac (Nick). Regia si scenografia sunt semnate de Mariana Camarasan si Alexandra Penciuc, cunoscute publicului pentru spectacolele „Iadul este amintirea fara puterea de a mai schimba ceva” de la Teatrul Odeon si „Amalia respira adanc” la Teatrul Act (spectacol premiat cu UNITER pentru debut in 2008 si prezent, de asemenea, in editia de anul acesta a Festivalului UNDERCLOUD).

Inedita este, nu in ultimul rand, reintalnirea cu varianta noua, savuroasa si necenzurata a textului. In Romania, traducerea realizata de Ionuţ Grama a devenit, prin acest spectacol, traducerea naţionala autorizata. Astfel, acest text, devenit celebru la momentul apariţiei lui pentru demitizarea ideii de familie si de succes, ne vorbeste azi in mod zguduitor despre refugiul in iluzie si frica de adevar.

Un spectacol de Mariana Camarasan si Alexandra Penciuc.

Distributia: Florina Gleznea, Ionut Grama, Sinziana Nicola, Emil Mandanac

Traducerea: Ionut Grama

Biletele se pot procura pe www.bilete.ro, www.vreaubilet.ro sau direct pe Lipscani 53, La Muse, zilnic intre orele 14:00-23:00.

Contact

Ionut Grama:  0722 373 527 | ionut.grama@gmail.com

Compania de teatru D’aya: 0727 100 856 | festundercloud@daya.ro | www.daya.ro

La Muse:  0734 000 236 | 0745 024 217 | Str. Lipscani nr.53

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top