Advertising4U.ro-Comunicate-de-presa-Info-evenimente-Media-NEWSAstăzi, 28 iunie în intervalul orar 9:00 – 18:00 și mâine, 29 iunie, între 9:00 – 17:00 Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) organizează primul său eveniment de cariere destinat tinerilor cu experiență de studiu peste hotare. Evenimentul are loc la Institutul Bancar Român din București, adresa Str. Negru Vodă, nr. 3, Sector 3.

Scop și Obiective. Obiectivul principal este acela de a oferi studenților și absolvenților cu experiență academică internațională un cadru de dialog cu angajatorii din România. „Hai Acasă!” sprijină tineri remarcabili în efortul lor de a găsi oferte profesionale atractive în țară și susține companiile din România în recrutarea unor tineri cu un potențial profesional ce merită valorificat.

Vizitatori. La eveniment s-au înscris peste 350 de studenți și absolvenți cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani care se bucură de experiență de studiu în străinătate și sunt interesați de oportunități de carieră în România.

Companii participante. BRD Groupe Société Générale, Deloitte, Genpact, Grup Renault Romania, McKinsey, Orange și UniCredit Țiriac Bank au pregătit sesiuni interactive despre cariere și oportunități de carieră în România. Vizitatorii vor putea interacționa și cu reprezentanții companiilor și organizațiilor care vor fi prezente cu stand: Champollion, Novaintermed, Platinum Asigurări, Akcees, Centrul de Participare Publică, Franco-jobs.com, în timp ce NetopTech, Misys Global Solutions Center, BCR, Saguaro Technology, SAP România, S&T România, Ubisoft, SC All News, ING Asigurări vor fi reprezentate de Bestjobs.

Oportunități pentru companii și organizații. Pe parcursul celor două zile, reprezentanții companiilor și organizațiilor prezente la eveniment au ocazia să-i cunoască îndeaproape pe tinerii cu experiență academică internațională, să-și prezinte portofoliile și programele de recrutare și să încheie acorduri de colaborare cu aceștia.

Organizat ca proiect special în cadrul „Hai Acasă!”, BCCSE (Business Consulting Case Study) se află la cea de-a treia ediție și are loc astăzi, 28 iunie 2012, începând cu ora 9:00, la Institutul Bancar Român. În cadrul BCCSE, tinerii interacționează cu reprezentanți ai Colliers, L’Oréal, Mars și Platinum sub îndrumarea cărora vor rezolva un studiu de caz ce le va testa cunostințele obținute pe parcursul activităților universitare și extra-curriculare.

Maria-Magdalena Manea

Cercetare LSRS

maria.magdalena.manea@lsrs.ro

0721 515 996

Sorana Şerban

Vicepreşedinte C&I LSRS

Sorana.Serban@lsrs.ro

0752 038 218

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune.

LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.