„La Bohème” – spectacol aniversar Elena Grigorescu @ Opera Nationala Bucuresti

Acasa/arta / cultura / entertainment, COMUNICATE DE PRESA, monden / lifestyle/„La Bohème” – spectacol aniversar Elena Grigorescu @ Opera Nationala Bucuresti

„La Bohème” - spectacol aniversar Elena Grigorescu @ Opera Nationala BucurestiOpera Nationala Bucuresti celebreaza, la inceput de an, o alta personalitate a scenei lirice. Asadar, duminica, 8 ianuarie (19.00), va avea loc o reprezentatie a operei „La Bohème” (Giacomo Puccini), in onoarea sopranei Elena Grigorescu.

Soprana Elena Grigorescu este absolventa a Conservatorului “Ciprian Porumbescu” din Bucuresti, sectia canto (1968). Solista fost membra a corului de copii al Radiodifuziunii Romane si al Televiziunii Romane (1951-1959). De asemenea, a fost membru fondator si solista a Corul Național de Camera Madrigal, cu care a sustinut turnee in mai multe tari europene, dar si in SUA si Canada. Timp de saptesprezece ani, Elena Grigorescu a fost solista a Operei Romane din Bucuresti (1968-1985).
Printre rolurile importante interpretate de catre soprana Elena Grigorescu, se numara: Norina din “Don Pasquale” (G. Donizetti), Zerlina si Donna Elvira din “Don Giovanni”, Despina din “Cosi fan Tutte”, Pamina din “Flautul fermecat” (W.A. Mozart), Margareta din “Faust” (Ch. Gounod), Liu din “Turandot”, Musetta din “La Bohème” (G. Puccini), Micaela din “Carmen” (G. Bizet), Oscar din “Bal Mascat” (G. Verdi) s.a., o parte dintre aceste partituri fiind interpretate si pe mari scene lirice europene. De asemenea, a sustinut recitaluri vocal-simfonice.
Din 1985 este stabilita in Germania, la Kaiserslautern, fiind angajata permanenta la Pfalztheater, unde a dat viata unor roluri cantate deja in Romania, dar si unor partituri noi in repertoriul sau, precum: Tatiana din „Evgheni Oneghin“ (P.I. Ceaikovski) sau Suor Angelica din opera omonima (G. Puccini). A dezvoltat o bogata cariera pedagogica, pregatind artisti lirici atat in Romania, cat si in Germania.

Din distributia spectacolului fac parte artistii ONB: Teodor Ilincai, Simona Neagu , Felicia Filip, Ionut Pascu, Ionut Gavrila, Mihnea Lamatic, Stefan Schuller, Paul Basacopol, Adrian Ionescu, Constantin Negru.

Conducerea muzicala ii apartine dirijorului Tiberiu Soare.

Go to Top