window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

„Seara de balet” pe scena Operei Nationale Bucuresti, la cea de-a XX-a editie a Festivalului „George Enescu”

La finalul celei de-a XX-a editii a Festivalului International „George Enescu”, dupa cinci spectacole extraordinare de opera prezentate de ONB in cadrul manifestarii, este randul companiei de balet a institutiei sa aduca in fata publicului „Seara de balet”. Evenimentul va avea loc in data de 24 septembrie (ora 19.00).

 Falling Angels - Opera Nationala Bucuresti

Spectacolul cuprinde trei lucrari create de doi dintre cei mai mari coregrafi ai lumii: George Balanchine („Vals fantezie” si „Serenada” ***) si Jiří Kylián („Falling Angels”). O imbinare de balet neoclasic si contemporan, reprezentatia aduce in fata iubitorilor dansului cele mai noi premiere de balet ale teatrului.

Serenada*** – primul balet montat de Balanchine dupa stabilirea sa in Statele Unite, creatie pe care a perfectionat-o de-a lungul intregii sale cariere, este una dintre lucrarile de referinta in istoria baletului. “Serenada” reprezinta o coregrafie nascuta din orele de studii de balet si din repetitii, o lucrare conceputa asadar din realitatea pregatirii zilnice a unei companii. Eleganta miscarilor si frumusetea liniilor ansamblului, imaginate de coregraf pe muzica lui Ceaikovski, au impresionat publicul din intreaga lume. „Vals fantezie***, creat de marele coregraf pe muzica lui Mihail Ivanovici Glinka, este o lucrare construita in jurul temei barbatului solitar, a carui lume se invarte in jurul femeilor care il inconjoara. Creatia lui Balanchine este astazi parte a repertoriului tuturor companiilor importante din lume, de la New York pana la Monte Carlo sau Paris.

Omagiu adus femeilor balerine, “Falling Angels” este o lucrare creata pentru opt interprete, descriind lupta lor permanenta pentru a atinge perfectiunea. Creatia lui Jiří Kylián este construita in jurul a doua teme: disciplina si libertatea – doua aspecte opuse, caracteristice oricarei lucrari de arta. “Falling Angels” este un spectacol despre artisti si arta lor, cu tot ceea ce implica ea, de la anxietate, vulnerabilitate, complexul inferioritatii si pana la umor, o coregrafie a carei montare a adus compania de balet a Operei Nationale Bucuresti in randul celor mai importante din lume.

Reprezentatia se va desfasura in interpretarea catorva dintre cei mai valorosi balerini ai ONB: VALS FANTEZIE –Bianca Fota, Ovidiu Matei Iancu, Mihaela Soare, Madalina Stoica, Maki Shirase, Megumi Koshi; SERENADA – Bianca Fota, Gigel Ungureanu, Mihaela Soare, Kokoro Umemoto, Valentin Stoica; FALLING ANGELSAdina Tudor, Andra Ionete, Cristina Dijmaru, Corina Tudosanu, Bianca Stoicheciu, Bianca Ungureanu, Alexandra Gavrilescu, Megumi Koshi.


*** Balet Balanchine ® este prezentat prin acord cu The George Balanchine Trust si a fost realizat in conformitate cu standardele privind serviciile de Stil Balanchine ® si Tehnica Balanchine ®, stabilite si furnizate de catre Trust.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top