Orchestra Nationala Radio cu Jose Carreras_foto Virgil Oprina M

Un public extrem de numeros – 10.000 de spectatori – şi foarte entuziast l-a ovaţionat în seara de 15 noiembrie pe JOSÉ CARRERAS în gala de Crăciun pe care celebrul tenor spaniol a dăruit-o spectatorilor români, alături de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO şi CORUL ACADEMIC RADIO, ansambluri intens aplaudate de public şi de marele artist însuşi, pentru prestaţia lor magistrală. Printre personalităţile care s-au aflat la Pavilionul Central de la Romexpo şi care s-au bucurat de această seară cu totul specială s-a numărat şi premierul României, Victor Ponta.

Pregătite la cel mai înalt nivel artistic pentru eveniment, cele două formaţii Radio România au acompaniat cu maximă dăruire evoluţia tenorului JOSÉ CARRERAS şi a sopranei NATALIA USHAKOVA, invitată a serii, întregul concert derulându-se sub bagheta dirijorului DAVID GIMENEZ, nepotul celebrului tenor.

Deosebit de apreciate de public au fost tradiţionalele cântece de Crăciun – „White Christmas”, „Adeste Fideles”, “Have Yourself a Merry Little Christmas”, „Ave Maria” etc. – interpretate în engleză, spaniolă, germană, franceză, dar şi în… română! Spectatorii au răspuns cu bucuriei iniţiativei deosebite a sopranei NATALIA USHAKOVA de a cânta o strofă din „Stille Nacht” („Silent Night”) chiar în limba română.

O serie de bisuri au ridicat în picioare publicul român, de la „I’ll be home for Christmas”, „Non ti scordar di me”, „O mio babbino caro”, şi, desigur, binecunoscuta partitură „Brindisi“ din „La Traviata“, care încheie festiv numeroase gale internaţionale. Extrem de apreciat şi aplaudat a fost şi potpourri-ul (colajul muzical) de colinde celebre, ca „Jingle Bells” sau „We Wish You a Merry Christmas”, interpretat de Orchestra Naţională Radio şi de Corul Academic Radio, cel de-al doilea pregătit de Dan Mihai Goia, intens aplaudat la finalul evenimentului.

Marele artist catalan JOSÉ CARRERAS – a cărui carieră înseamnă peste 40 de ani de activitate şi 60 de roluri – se află la cea de-a doua colaborare fructuoasă cu Orchestra Naţională Radio, alături de care a mai cântat la București, în urmă cu doi ani.

Organizatorul evenimentului din 15 noiembrie a fost Project Events.

 

Pentru alte informaţii legate de stagiunea 2012-2013 a Orchestrelor şi Corurilor Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.  

Foto Virgil Oprina

Go to Top