10 ani aniversati de Opera Comica Pentru Copii!OPERA COMICĂ PENTRU COPII împlineşte 10 ani de la instituţionalizare ! Copii de toate vârstele, altfel spus toţi cei care se bucură de frumuseţea muzicii şi a dansului, sunt invitaţi să sărbătorească alături de noi, vineri, 25 ianuarie, de la ora 18.00, prin spectacolul MAGIA MUZICII, producţie distinsă cu premii internaţionale. Dans, secvenţe de musical, dar şi fragmente îndrăgite din opere pentru copii, vor fi reunite în spectacolul aniversar desfăşurat pe scena OPEREI COMICE PENTRU COPII – Calea Giulesti, nr.16, sector 6, Bucureşti.

Reveniţi de curând dintr-un turneu extraordinar în India – « Festivalul Internaţional pentru Copii de la Mumbai » (cea de-a patra participare !) – şi Sri Lanka, artiştii OPEREI COMICE aduc şi la Bucureşti MAGIA MUZICII, reprezentaţie recent distinsă cu două premii speciale la celalălt capăt al lumii ! După ce au impresionat peste 9000 de spectactori şi un juriu exigent, strălucind printre 18 ţări asiatice şi europene participante la festivalul din India, îşi vor da concursul în spectacolul aniversar soliştii vocali Oana Şerban, Raluca Oprea, Andrei Lazăr, actorul Valentino Tiron, balerinii OPEREI COMICE PENTRU COPII şi micii artişti ai teatrului : Roberta Enişor, Jennifer Dumitraşcu, Ana Isopescu, Teddy Murg şi Bogdan Şerban.

Ce înseamnă OPERA COMICĂ PENTRU COPII (OCC) în câteva cuvinte şi cifre ?

După 10 ani de la instituţionalizare, respectiv 14 de la fondare, OCC – instituţie publică de cultură, sub egida Primăriei Municipiului Bucureşti – este o companie unică în peisajul artistic românesc şi nu numai, care se adresează în primul rând micilor spectatori prin evenimente special adaptate pentru ei, dar şi publicului de toate vârstele, prin producţii care îmbină opera, baletul, dansul modern, musicalul. Un adevărat ambasador al României pe mai multe continente, OCC a obţinut 18 premii internaţionale, în cadrul unor turnee de amploare organizate în ţări ca Austria, Germania, Croaţia, Israel, Spania, Franţa, Canada, SUA, India, Tunisia, Egipt ş.a.

La aceasta se adaugă 28 de premii naţionale şi aproximativ 200 de reprezentaţii anual, OCC având unui repertoriu de 60 de titluri care promovează creaţii foarte cunoscute de operă, balet, musical, dar şi lucrări originale ale unor tineri compozitori români. Peste 60.000 de copii aplaudă în fiecare an producţiile OPEREI COMICE PENTRU COPII, instituţie care oferă şi numeroase spectacole gratuite celor mici situaţi în şcoli speciale, centre de plasament ş.a.