160 de ani de la premiera absoluta a operei La Traviata sarbatoriti la Opera Nationala Bucuresti!

Acasa/arta / cultura / entertainment, Arta si Cultura, COMUNICATE DE PRESA/160 de ani de la premiera absoluta a operei La Traviata sarbatoriti la Opera Nationala Bucuresti!

Opera Naţională Bucureşti (ONB) sărbătoreşte miercuri, 6 martie (ora 19.00), alături de iubitorii genului liric, împlinirea a 160 de ani de la premiera absolută a operei  La Traviata de Giuseppe Verdi, una dintre cele mai populare opere din lume.

 La Traviata_Opera Nationala Bucuresti

 Rolul frumoasei curtezane Violetta Valéry va fi interpretat de soprana Irina Iordăchescu, una dintre cele mai apreciate soliste ale ONB, în vreme ce tenorul Cristian Mogoşan, invitat special, va da viaţă personajului Alfredo Germont.  

Cea mai cunoscută operă verdiană, La Traviata, este inspirată dintr-o poveste reală, pe care scriitorul Alexandre Dumas-fiul a folosit-o în romanul său de succes Dama cu camelii, publicat în anul 1848.

 “La Traviata (aceeaşi poveste care a generat un roman, o piesă de teatru, filme) este Violetta, o persoană care a existat. Există un monument funerar al acestei legende care a bântuit saloanele vieţii uşoare a sfârşitului de secol al XIX-lea”, a declarat scenografa producţiei bucureştene, Viorica Petrovici.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Tenorul Cristian Mogoşan,  absolvent  al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, a participat la cursuri de măiestrie susţinute de Wolfgang Brendel, Mariana Nicolesco, Laurent Pillo, Margreet Hoing, John Norris, Ion Buzea şi Viorica Cortez. În prezent, artistul este angajat al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca şi profesor asociat al Academiei de Muzică Gheorghe Dima.

 

 

La Traviata

Miercuri, 6 martie, ora 19.00 – ONB

 operă în patru acte de Giuseppe Verdi

libretul de Francesco Maria Piave

Dirijor: Vlad Conta
Regia: Cristian Mihăilescu
Scenografia: Viorica Petrovici
Maestru de cor: Stelian Olariu
Coregrafia: Ioan Tugearu

 

 

Distribuţia:

 

Violetta Valery – Irina Iordăchescu
Flora Bervoix – Sidonia Nica
Annina – Cristina Eremia
Alfredo Germont – Cristian Mogoşan (invitat)
Giorgio Germont – Iordache Basalic
Gaston – Andrei Lazăr
Baronul Douphol – Dan Indricău
Marchizul – Daniel Filipescu
Doctorul – Paul Basacopol
Giuseppe / Servitorul – Constantin Negru
Comisionarul – Alin Mânzat

Cu participarea balerinilor ONB: David Mannara (debut)

Alina ŞtefănescuFlorentina RăducuBianca UngureanuBeatrice Şerbănescu

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!