window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

260 elevi craioveni. 15 stagiari straini. 2 luni de ecologizare a Craiovei – toate sub un singur nume – Learn to Change the Future 2011

Learn to Change the Future 2011In perioada 1 iulie – 15 septembrie 2011, AIESEC Craiova deruleaza activitati educative incluse intr-un program complex, finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune. Learn to Change the Future („Invata sa schimbi viitorul”), cel mai mare proiect desfasurat de AIESEC Craiova inca din 2004, trateaza tema ecologiei si responsabilizarii sociale si propune o serie de sesiuni de pregatire teoretica si activitati practice adresate elevilor din mediul local.

Implicarea partenerilor principali, Grupul CEZ in Romania si BCR, sprijinul Primariei si Consiliului Local Municipal Craiova, precum si cel oferit de Protectia Mediului sau Fundatia „Actiunea Ecologica Romana” (A.E.R.) joaca un rol esential in desfasurarea in conditii optime a activitatilor inovative si in antrenarea celor peste 260 de participanti din 17 licee craiovene (Colegiul National „Fratii Buzesti”, Colegiul National „Carol I”, Colegiul National „Elena Cuza”, Colegiul National Economic „Gheorghe Chitu”, Colegiul National „Stefan Velovan”, Colegiul National „Nicolae Titulescu”, Liceul Teoretic „Henri Coanda”, Liceul de Informatica „Stefan Odobleja”, Liceul Teoretic „Tudor Arghezi”, Grupul Scolar „Matei Basarab”, Grupul Scolar „Traian Demetrescu”, Grupul Scolar „Traian Vuia”, Grupul Scolar „Charles Laugier”, Liceul cu Program Sportiv „Petrache Triscu”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu” sau Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara) in actiuni ce vor contribui la dezvoltarea spriritului civic si a simtului responsabilitatii sociale a acestora.

Editia de anul acesta se remarca prin prezenta unui numar de 15 stagiari straini din tari precum Letonia, Estonia, Grecia, Polonia, Ucraina, Egipt, Iran, Brazilia sau Olanda, care vor oferi pregatire teoretica si care vor dezbate impreuna cu elevii diverse teme, oferindu-le informatii pretioase referitoare la incalzirea globala, etica si strategia sociala, dezvoltarea sustenabila, vor discuta despre sursele de energie vie si alternativa, impartasindu-le din cunostintele lor in ceea ce priveste protejarea mediului inconjurator. Sesiunile teoretice vor fi gazduite de Liceul de Informatica „Stefan Odobleja”, Colegiul National Carol I, Centrul „American Corner” din cadrul Bibliotecii Judetene Theodor si Aristia Aman si Casa de Cultura a Studentilor. Totodata, stagiarii straini vor avea ocazia de a interactiona, alaturi de elevii implicati, si cu cetatenii Craiovei, in cadrul activitatilor practice, desfasurate in Parcul Nicolae Romanescu, Esplanada Teatrului National Marin Sorescu sau Piata Mihai Viteazu unde, in perioada 1 – 31 august va fi amplasat un cort de colectare a deseurilor reciclabile.

Diversitatea activitatilor acestui proiect de amploare si experienta pe care o vor dobandi pana la sfarsitul proiectului i-a determinat atat pe tinerii care au mai participat in anii precedenti, cat si pe cei aflati la prima lor actiune de acest gen, sa li se alature membrilor AIESEC Craiova in ceea ce isi propune a fi unul dintre cele mai mari proiecte ecologice desfasurate pana acum in Craiova de catre o organizatie non-guvernamentala. Elevii s-au aratat deosebit de incantati de acest mod de a-si petrece vacanta de vara. Receptivitatea elevilor a fost determinata de echilibrul dintre activitatile de relaxare, concursurile de creativitate sau spectacolul cultural si competitiile interactive, flashmob, ecologizarea anumitor zone ale Craiovei (albia raului Jiu, Teatrul de Vara din Parcul Nicolae Romanescu, spatii verzi si locuri de joaca), sau turul Craiovei pe biciclete

Proiectul se axeaza pe doua mari directii, ecologia si interculturalitatea, reusind o imbinare armonioasa a celor doua. Liceeni sunt din ce in ce mai atrasi de internationalism si de posibilitatea de a interactiona cu stagiari straini de varsta apropiata cu a lor, de a cunoaste cultura, obiceiurile si modul de a gandi al acestora, fapt ce ii determina sa li se alature, implicandu-se activ in rezolvarea problemelor de ecologie cu care se confrunta Craiova la momentul actual.

Learn to Change the Future 2011 incurajeaza implicarea tuturor cetatenilor, pe care membrii AIESEC ii indeamna sa ia atitudine si sa li se alature pentru a face din Craiova un loc mai curat si mai sanatos.

Departamentul de Comunicare

AIESEC CraiovaLearn to Change the Future 2011

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top