Job.Oferte.de.Munca

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 28.977 locuri de muncă.

La nivel naţional, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: lucrător comercial (1.883), ucenic (1.709), agent de securitate (1.251), muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.205), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.110), vânzător (850), manipulant mărfuri (724), lăcătuş mecanic (665), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie (645), confecţioner-asamblor articole din textile (635), casier (576).

Din cele 28.977 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 1.312 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate, programator, manager,  medic, contabil etc), 15.391 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de muncă fiind destinate persoanelor cu studii primare/gimnaziale sau fără studii.

Oferta locurilor de muncă la nivel național poate fi consultată pe site-ul ANOFM (www.anofm.ro), la secțiunea Persoane fizice/Locuri de muncă vacante. În ceea ce privește locurile de muncă la nivel județean, aceste informații pot fi vizualizate pe pagina de internet a fiecărei agenții pentru ocuparea forței de muncă județene/municipale sau la sediul acestora.