window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

3 provocări pentru piața jocurilor de noroc în 2015

  • Advertising4U.ro-Stiri.de.Business

Anul acesta se anunță plin pentru piața de gambling după noile modificări legislative care schimbă complet regulile jocului în această industrie. Prevederi noi, piețe noi, proiecte noi – lucruri pe care actorii acestui domeniu le așteptau de foarte multă vreme. Tot anul trecut a fost unul al tensiunii și al incertitudinii, așa că 2015 va fi unul al acțiunii, imediat ce noile prevederi intră în vigoare – în acest moment este o chestiune de săptămâni. Care sunt acum principalele provocări pentru piața jocurilor de noroc ne spune Dan Ghiță*, președinte al ROMBET, Asociația Organizatorilor de Jocuri de Noroc și fost director al Loteriei Române.

  1. Debutul cu dreptul al programelor dedicate Jocului Responsabil – noile prevederi legislative conțin și referiri la adoptarea unor măsuri ce vizează acei jucători predispuși la dependență sau care deja se confruntă cu probleme de joc. „Noile reglementări vorbesc despre înființarea unei fundații de interes public care să vegheze la desfășurarea programelor de prevenire a problemelor de joc. Prin organizarea de campanii de informare privind jocul responsabil, prin schimburi de experiență cu țările care excelează la acest capitol – Canada și Australia – prin colaborarea cu psihologi în programe dedicate etc.

Toate activitățile fundației vor fi susținute financiar de Fondul de prevenire a dependenței de jocuri de noroc, care va colecta o contribuție de la fiecare organizator de jocuri de noroc licențiaț. Este mult de muncă la aceste proiecte și trebuie să ne asigurăm că tot ce se face se va face în interesul și sprijinul jucătorilor. Sperăm ca organizatorii să fie pe deplin conștienți de importanța programelor, și se se implice în ele dincolo de contribuția financiară obligatorie”, este de părere Dan Ghiță, președintele ROMBET.

  1. Implementarea cu succes a jocurilor online în România – noua lege a stabilit clar și condițiile de licențiere și autorizare a jocurilor de noroc la distanță . “Numeroși investitori străini m-au întrebat la expoziția anuală de gambling de la Londra, ICE 2015, despre acest subiect. România trebuie să joace cu multă înțelepciune cartea jocurilor online, este o ocazie pe cât de frumoasă, pe atât de provocatoare. Trebuie să asigurăm un mediu concurențial echitabil pentru toți operatorii de jocuri de noroc, indiferent de mărimea operatorilor și natura capitalului. Apoi, să nu uităm că protejarea minorilor, vulnerabili și atrași de gamblingul online, este marea provocare a lumii gamblingului în acest moment, iar textul ordonanței 92/2014 pune această condiție a protejării minorilor, cei foarte sensibili în privința jocurilor online”, declară Dan Ghiță.

  1. Un plan bun pentru jocurile de noroc temporare – modificările legislative au adus ca noutate în domeniul gamblingului din România și categoria „jocuri de noroc temporare” ce pot fi exploatate în stațiunile turistice pe o perioadă de 3 luni – maximum 6 luni pe an, pentru stimulărea și susținerea turismului. “Mereu cei din industria jocurilor, dar și reprezentanți ai turismului, s-au plâns că alte țări europene vecine au știut să joace mai bine cartea gamblingului turistic și au avut de mult de câștigat. Este momentul să luăm această îndelung așteptată prevedere și să o punem exemplar în practică. Poate fi un succes care să dea un impuls ambelor domenii, și depinde doar de noi să îl obținem”, încheie președintele ROMBET.

*Dan Alexandru Ghiță este fost director al Loteriei Române și, în prezent, conduce Asociația organizatorilor de jocuri de noroc ROMBET, asociație care promovează o industrie a gamblingului unită și transparentă.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top