window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Dumitru Prunariu – OMUL

Muzeul Militar National și General Maior (r) Dumitru Dorin Prunariu va invita joi, 16 iunie 2011, orele 13:00, la vernisajul expozitiei aniversare “Dumitru Prunariu – OMUL” organizata cu prilejul a 30 de ani de la zborul in cosmos al primului roman, in 1981.

Expozitia prezinta, prin intermediul fotografiilor din arhiva personala a cosmonautului roman, o latura mai putin cunoscuta de catre public a personalitatii domnului Dumitru Prunariu. Imaginile aduc in prim plan copilaria, adolescenta, perioada studentiei, pregatirea si zborul in Cosmos si aspecte din viata privata din ultimii 20 de ani. Alaturi de fotografii, vor mai fi expuse obiecte care au facut parte din echipamentul de zbor al domnului Prunariu, respectiv: costum de cosmonaut, de amerizare, trusa de medicamente, ratie de hrana, ustensile de igiena corporala și alte obiecte.

Expozitia aniversara este deschisa publicului in perioada 16 iunie – 30 septembrie la Muzeul Militar National “Regele Ferdinand I”, strada Mircea Vulcanescu 125 – 127, sector I, Bucuresti, intr-un spatiu special amenajat.

Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I”, institutie culturala de rang national apartinand Armatei Romaniei, are datoria de onoare de a mentine respectul pentru istoria neamului si a umanitatii, pentru fauritorii acesteia, de la omul simplu ajuns ostean de rand, la cel nascut pentru a fi om politic sau la cel desemnat comandant militar.

Generalul Maior (r) Dumitru Prunariu este primul si, deocamdata, singurul roman care a zburat in Cosmos. In timpul petrecut in spatiu, echipajul format din colonelul cosmonaut sovietic Leonid Popov si locotenetul major inginer de aviatie roman Dumitru Prunariu a realizat 22 de experimente stiintifice, printre care cele denumite „CAPILAR”, „BIODOZA”, „ASTRO”, „NANOBALANTA”. Revenirea din spatiul cosmic a avut loc la 22 mai 1981.

Pentru mai multe detalii, va rugam contactati:

Asociatia „Aripi Romanesti”

Magdalena Rașnoveanu – Asistent Relatii Publice

Telefon: +4 0734.101.887

E-mail: pr @ aripiromanesti.ro

Web: http://www.aripiromanesti.ro

Go to Top