4 Septembrie – prima conferință de presă a Let’s Do It, la Consiliul Județean Brașov!

Acasa/COMUNICATE DE PRESA/social/4 Septembrie – prima conferință de presă a Let’s Do It, la Consiliul Județean Brașov!

Let's Do It, RomaniaÎn data de 4 septembrie, echipa brașoveană a proiectului Let’s Do It, România! a organizat prima conferință de presă cu ajutorul Consiliului Județean și al Agenției de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov.

Mulțumim partenerilor care ne-au sprijinit în decursul acestor 4 ediții: Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov, Consiliul Județean, Garda de Mediu, Agenția pentru Protecția Mediului, Prefectura Brașov, Primăria Municipiului Brașov, Inspectoratul de Poliție Județean Brașov, Jandarmeria Brașov, RatBV, primăriile din județul Brașov, firmele de salubritate, precum și partenerilor media.

Poliția și Jandarmeria ne sprijină oferind securitate prin implicarea personalului, precum și ajutor la cartare (identificarea zonelor cu deșeuri) folosind aplicația smartphone ce poate fi descărcată  de pe internet accesând linkul:  http://www.trashout.me/mobile-app. ADDJB va implica în continuare primăriile membre ale asociației intercomunitare, în vederea desemnării unor responsabili la nivel local, care vor coordona voluntarii din zonă. Primăriile partenere vor pune la dispoziția voluntarilor materialele necesare (în cazul lipsei resurselor, le vor solicita de la organizatori), vor asigura transportul deșeurilor colectate, vor realiza un punct de informare pentru cetățenii interesați de proiect, vor asigura un punct de prim ajutor pe perioada desfășurării evenimentului și vor monitoriza zonele curățate.

Exemple de bună practică prezentate de participanți:

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

  • Primăria Râșnov colaborează cu firma de salubritate și reciclare care ridică separat deșeurile din plastic și acordă reduceri la factura de salubritate locuitorilor care colectează selectiv PET-uri,
  • În Predeal, poliția comunitară amendează locuitorii care mănâncă semințe și aruncă coaja pe jos cu 1000 RON sau le oferă alternativa de a curăța pe loc mizeria.

În cadrul acestei conferințe, am informat opinia publică despre zonele cu probleme, situate în afara orașului Brașov pe care dorim să le localizăm, folosind aplicația pentru smartphone

 http://www.trashout.me/mobile-app și am solicitat implicarea instiuțiilor la curățenie.

Pe 28 Septembrie, dorim să mobilizăm cât mai mulți voluntari. Credința noastră este că dacă 10% din locuitorii județului nostru se implică în curățenie anul acesta, vom sărbători curățenia în anii următori.

Cautăm coordonatori, voluntari care să ne ajute în echipa din Brașov în organizare, planificare, design, cartare și orice pot ei să contribuie – pentru înscrieri așteptăm un CV și o scrisoare de intentie pe Brasov@letsdoitromania.ro.

Contacte: Coordonatori Județeni – Let’s Do IT, Brașov!

Sorin Silviu Striblea – eMail: sorin.striblea@letsdoitromania.ro

Franziska Teșcan – Coordonator PR. eMail: Brasov@letsdoitromania.ro

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

Go to Top