window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

55 de ani de la infiintarea in Romania a primei escadrile de elicoptere (1956 - 2011)Asociatia „Aripi Romanesti” si Muzeul National al Aviatiei Romane va invita sa vizitati expozitia aniversara de fotografie ce marcheaza 55 de ani de la infiintarea in Romania a primei escadrile de elicoptere, in anul 1956.

Expozitia este prezentata la Muzeul National al Aviatiei Romane din Bucuresti si cuprinde fotografii din colectii publice si private ce au ca subiect cei 55 de ani de activitate in Romania a aparatelor de zbor cu aripa rotativa.

Vernisajul expozitiei va avea loc pe data de 11 iunie 2011 la ora 11.00 si are ca reper proximitatea zilei in care in Romania a intrat in dotare primul elicopter, tip Mi-4, pe Aerodromul Pipera (10 iunie 1956).

La vernisaj, invitatii speciali vor face prezentarea activitatii elicopterelor in Romania si vor sustine o serie de scurte discursuri privind tipurile de elicoptere aflate in dotare de-a lungul timpului. De asemenea, va avea loc dezvelirea unei placii aniversare montate pe hangarul 1, cel care a primit si gazduit in 1956 primul elicopter din Romania.

Expozitia aniversara poate fi vizitata in intervalul 11 iunie 2011 – 11 iulie 2011, la Muzeul National al Aviatiei Romane din Bucuresti, intr-un spatiu special amenajat. Evenimentul este organizat de Asociatia „Aripi Romanesti” in parteneriat cu Muzeul National al Aviatiei Romane si cu sprijinul Asociatiei Romane pentru Propaganda Aviatiei.

Asociatia „Aripi Romanesti” este o organizatie neguvernamentala si nepartizana, ce are ca scop promovarea aviatiei si a zborului in toate formele sale, si in special promovarea aeronauticii si a aviatiei romanesti in tara si peste hotare.

Pentru mai multe detalii, va rugam contactati:

Asociatia „Aripi Romanesti”

Magdalena Rasnoveanu – Asistent Relatii Publice

Telefon: +4 0734.101.887

E-mail: pr @ aripiromanesti.ro

Web: http://www.aripiromanesti.ro

Go to Top