window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

5Licee 5Muzee a IV- a Editie la final – Invitatie la Muzeul Satului / Bucuresti / 26 mai 2011

Joi, 26 mai 2011, ora 16:30, la Muzeul Satului Dimitrie Gusti Bucuresti se vor anunta castigatorii celei de a patra editii a Proiectului 5 Licee 5 Muzee. Proiectul se inscrie in cadrul Anului International al Tineretului avand ca partener Centrul de Informare ONU pentru Romania, alaturi de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti si ECDL ROMANIA.

Proiectul 5Licee 5Muzee este un program educational dedicat elevilor de liceu, prin care se doreste incurajarea participarii tinerilor la manifestari culturale.
ECDL ROMANIA impreuna cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti si Centrul de Informare ONU pentru Romania va invita la conferinta de final a celei de a patra editii.
La eveniment sunt invitati toti participantii in cadrul proiectului: elevi si profesori, reprezentanti ai muzeelor si partenerii organizatori ai proiectului.

250 de elevi din 5 licee din capitala au vizitat gratuit 5 muzee din Bucuresti si au fost provocati la un concurs online de cultura generala pe temele vizitelor respective. Joi, 26 mai, vom afla care au fost cei mai buni.

La cea de-a IV-a editie a proiectului au fost implicati din nou 250 de elevi din cele 5 noi licee participante la proiect: Colegiul National „Ion Neculce”, Liceul Teoretic „Dante Alighieri”, Colegiul National „Mihai Eminescu”, Grupul Scolar „Dragomir Hurmuzescu”, Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”.
Cele 5 muzee care au avut amabilitatea sa raspunda invitatiei de a participa la proiect sunt:
Muzeul de Arta veche Apuseana Ing. Dumitru Furnica – Minovici , Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti, Muzeul Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti, Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I” .

Proiectul 5Licee 5Muzee si-a propus declansarea unei epidemii de vizitare a muzeelor in randul tinerilor, sub forma unui concurs intre 5 licee din capitala. Lansat in anul 2008, proiectul a avut un impact pozitiv atat in randul elevilor, cat si al profesorilor si astfel organizatorii impreuna cu muzeele implicate au fost incurajati sa continue programul. Succesul proiectului 5 Licee 5 Muzee a facut ca editia a IV-a sa se desfasoare sub egida Anului International al Tineretului.

Proiectul a avut ca partener media revista Terra Magazin.

Va asteptam cu mult interes joi, 26 mai 2011, incepand cu ora 16:30, in atmosfera speciala a Muzeului National al Satului Dimitrie Gusti din Capitala.

Pentru detalii suplimentare, va rugam contactati:
Elena Chiru, Director Programe Educationale, ECDL ROMANIA
Irinuca Vaduva, Marketing si Comunicare, ECDL ROMANIA
Tel.: 0213169922
E-mail:elena.chiru@ecdl.org.ro
irinuca.vaduva@ecdl.org.ro
Alte informatii detaliate sunt disponibile pe site-ul www.ecdl.org.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top