• aaa.advertising4u.ro

Tot mai multe studii confirmă importanța stimulării bebelușului, încă de la naștere, în vederea atingerii potențialului maxim de dezvoltare, atât din punct de vedere intelectual, emoțional, fizic, cât și social. Baby Acorns a întreprins un prim pas în direcția dezvoltării educației timpurii în România, în anul 2006, prin deschiderea unui sediu dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani – prima creșă privată recunoscută oficial în România.

Înscrierea copiilor în colectivitate, de la cele mai mici vârste, are beneficii atât pentru dezvoltarea limbajului, abilităților de relaționare socială, cât și în ceea ce privește dobândirea și dezvoltarea încrederii de sine, a independenței și dorinței de explorare. Semnificativ este, în această perioadă, însă nivelul de stimulare corespunzătoare, în acord cu nevoile copilului mic. Existența unui cadru organizat care să răspundă nevoilor de siguranță, de cunoaștere, prezența personalului calificat să lucreze cu această grupă de vârstă și a unei planificări a activităților sunt aspecte asupra cărora atenția specialiștilor din vestul Europei, și nu numai, s-a concentrat în vederea conturării unui mediu optim pentru dezvoltarea copilului mic.

În România, un pas în direcția standardizării serviciilor de educație timpurie, în centre specializate, în acord cu metodologia adoptată în Vestul Europei a fost realizat în anul 2006, prin deschiderea primei creșe private, recunoscute oficial în România. În acest an, Baby Acorns celebrează 8 ani de activitate în domeniul educației, timp în care a oferit servicii de îngrijire și activități stimulatoare copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani și a promovat prin evenimente dedicate importanța existenței unei programe dedicate sistemului de creșă din România, prin intermediul proiectului 0 2 3 Early Education.

Nevoile copilului mic sunt specifice și determinante pentru viitorul adult, studiile dovedind faptul că structura creierului se formează în proporție de 80%, până la vârsta de 3 ani. Pentru a răspunde acestor nevoi este important ca raportul adult/ copil să fie unul cât mai mic. De exemplu, în Marea Britanie, pentru copiii cu vârste mai mici de 3 ani, unui grup de 4 copii îi este alocat 1 adult, pregătit corespunzător pentru a stimula procesul de învățare în această grupă de vârstă. Această cerință este respectată în cadrul Baby Acorns, activitatea fiind structurată în acord cu programa Early Years Foundation Stage, utilizată în Marea Britanie. În plus, întreaga activitate este structurată și planificată pentru a dezvolta copilul ca întreg, atât din punct de vedere fizic, intelectual, emoțional, cât și social. Baby Acorns a introdus și utilizarea limbajului semnelor pentru copiii cu auz – British Sign Language, utilizat pe scară largă în Marea Britanie, cu beneficii în procesul de reducere a frustrărilor copiilor mici, pentru stimularea dezvoltării limbajului verbal și facilitarea procesului de comunicare părinte-copil, educator-copil.

Beneficiile pe care le au copiii înscriși de la vârste fragede în colectivitate sunt multiple și dovedite de studiile longitudinale realizate pentru a sublinia impactul pe termen lung asupra celor mici: o mai bună stare de sănătate, o alimentație sănătoasă, dezvoltare cognitivă și reușite în plan educațional, reducerea abandonului școlar la vârste mai mari, reducerea inegalității sociale, îmbunătățirea comportamentului emoțional și social, îmbunătățirea relației părinte-copil. Toate aceste aspecte ne-au determinat să ne continuăm inițiativele în sfera promovării educației timpurii în România, atât prin intermediul activităților din Baby Acorns, cât și prin acțiunile de responsabilitate socială desfășurate în creșele de stat, în cadrul proiectului 0 2 3 Early Education” a declarat Valentina Secară, General Manager Fundația Acorns.

Până în prezent, Baby Acorns a primit recunoașterea Every Child Matters Standard Award, în urma evaluării specialiștilor din Marea Britanie și este membru al Council of International British Schools (COBIS), fiind alături de Acorns British Style Nursery singura organizație independentă membra COBIS, din peste 300, la nivel mondial.

Baby Acorns sărbătorește 8 ani de activitate alături de părinți și copii, luni 2 iunie 2014, începând cu ora 16:00, în curtea sediului din Strada Popa Soare nr.63, sector 2, București.

Acorns British Style Nursery este prima organizație din domeniul educației din România certificată Investor in People și a fost premiată cu Every Child Matters Standards Award.

Acorns este membru al Council of British International Schools, British Association for Early Childhood Education, National Literacy Trust (Marea Britanie), National Children’s Bureau (Marea Britanie), Early Years – the organization for young children (Irlanda de Nord) și British Romanian Chamber of Commerce, fiind afiliată International British School of Bucharest și Cross Frontier Education.

Acorns British Style Nursery
Strada Popa Soare nr.63, sector 2, București
Tel: 0720 003 069 / 0788 418 186
Email: office@acorns.ro

Go to Top