window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

A fost lansat proiectul Think free, go smoke-free! / Timisoara/Iasi/Drobeta Turnu-Severin/Sibiu/Bucuresti/Costinesti / perioada 16 iulie 18 august 2010

Conferinta de lansare a proiectului anti-fumat „Think free, go smoke-free!”, organizat de Consiliul Tineretului din Romania.

Consiliul Tineretului din Romania CTR a organizat miercuri, 14 iulie 2010 la Orange concept store din Bucureti Conferinta de lansare a proiectului Think free, go smoke-free! din cadrul campaniei anuale anti-fumat, ajunsa la cea de-a IV-a editie. Proiectul se desfasoara sub egida campaniei HELP – For a life without tobacco, gestionata de Comisia Europeana, ce promoveaza un stil de viata sanatos in randul tinerilor europeni.

Scopul evenimentului a fost acela de a marca debutul activitatilor din cadrul proiectului, precum si importanta desfasurarii de astfel de campanii la nivel national si european. Printre invitati s-au numarat reprezentanti ai Autoritatatii Nationale pentru Sport si Tineret, ai Agentiei Nationale Antidrog, ai Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, dar si ai organizatiilor studentesti si de tineret care desfasoara proiecte pe aceasta tematica.

Invitatii au subliniat necesitatea campaniilor de informare si constientizare in randul copiilor si tinerilor, impactul negativ pe care fumatul activ si pasiv il au asupra acestora precum si nevoia de implicare, pe langa autoritati si mediul asociativ, a parintilor si a profesorilor in promovarea unei vieti sanatoase.

In perioada 16 iulie 18 august vor fi desfasurate activitati in 6 orase din tara, vizand promovarea unui stil de viata sanatos in randul tinerilor, ca alternativa la consumul de tutun, dupa cum urmeaza:
16 Iulie Timisoara;
23 Iulie – Iasi;
30 Iulie – Drobeta Turnu-Severin;
6 August Sibiu;
18 August – Bucuresti;
11 15 August – Costinesti

In primele cinci dintre acestea activitatile vor consta in organizarea unui seminar nonformal, instalarea unui cort informativ in centrul orasului, unde vor fi efectuate testari de monoxid de carbon celor interesati, iar seara va avea loc o petrecere cu tematica anti-tutun. Totodata, grupe de voluntari vor oferi trecatorilor mere in schimbul tigarilor, invitandu-i sa adopte un stil de viata sanatos.

O alta parte a activitatilor va viza tinerii aflati in vacanta la mare. Timp de 5 zile, voluntarii CTR vor fi pe plaja din Costinesti, unde vor organiza concursuri sportive si vor efectua testari de monoxid de carbon. Nu va lipsi nici petrecerea fara fum, la care vor fi invitati sa participe tineri fumatori si nefumatori, dornici de distractie si aer curat.

Madalina Iosif
Coordonator proiect
Tel: 0768 580 910
E-mail: tobabaccocampaign@ctr.ro
Web-site: www.tobaccocampaign.ctr.ro
office@ctr.ro
http://www.ctr.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top