Bursa de Valori Bucuresti (BVB) impreuna cu Rotary International District 2241 Romania si Moldova au dat startul competitiei de tranzactionare virtuala, Invest Quest. Concursul face parte dintr-un proiect mai amplu dezvoltat de cele doua institutii pentru dezvoltarea educatiei in domenii precum economia, investitiile financiare si antreprenoriatul prin programe destinate, in special, tinerilor.

Competitia de tranzactionare virtuala demonstrativa Invest Quest se va derula intre 5 aprilie si 31 mai (8 saptamani), iar participantii vor putea sa se inregistreze si sa deschida conturi demo oricand in aceasta perioada direct pe iq.arenaxt.ro. Dupa inregistrare, fiecare participant va primi un cont cu 20.000 de lei virtuali care vor putea fi folositi pentru a cumpara actiuni la companiile listate la BVB si incluse in indicele BET-XT. Castigator va fi concurentul care obtine cel mai bun randament, iar premiul de 5.000 de lei va fi oferit de Clubul Rotary.

„Imbunatatirea gradului de educatie financiara din Romania ramane unul dintre principalele obiective ale Bursei de Valori Bucuresti. Prin toate actiunile noastre dedicate investitorilor individuali, promovam investitiile responsabile si piata de capital romaneasca. Competitia de tranzactionare virtuala le ofera participantilor care nu au mai testat piata de capital sansa sa descopere ce inseamna sa investesti si sa tranzactionezi,” a declarat Lucian Anghel, presedintele BVB.

Competitia de tranzactionare virtuala se adreseaza publicului larg care participa nu doar la activitatea de tranzactionare, ci si la cel putin doua dintre cele cinci seminarii care fac parte din proiectul Invest Quest. Primele trei module au avut deja loc si peste 150 de persoane au participat la ele. Celelalte doua module vor avea loc saptamanile urmatoare, iar persoanele interesate se pot inca inregistra folosind link-urile de mai jos:

  • Modulul 4: Cum se scrie o poveste de succes la Bursa de Valori Bucuresti? va avea loc pe 19 aprilie, de la ora 19:00 – rezerva-ti locul acum
  • Modulul 5: Cum sa-ti vinzi ideea si cum sa-ti planifici viitorul? va avea loc pe 26 aprilie, de la ora 19:00 – rezerva-ti locul acum

Seminariile Invest Quest sunt gratuite si se adreseaza tuturor persoanelor, conform motto-ului Rotary „A servi mai presus de sine insusi” prin care rotarienii sustin si ofera societatii initiative culturale, sociale si medicale.

„Ma bucur sa vad ca exista un interes autentic pentru acest program. In plus fata de informatiile prezentate de catre speakeri privind pietele de capital, participantii au oportunitatea de a se inscrie intr-o competitie de trading. Imbinand teoria si practica, oamenii vor fi cu atat mai pregatiti sa abordeze elemente ale educatiei financiare si economice,” a declarat Mircea Solovastru, Guvernatorul Rotary International District 2241 Romania si Moldova.

„Invatand si facand este cea mai buna abordare. Modulele educationale care sunt incluse in Invest Quest reprezinta o unealta importanta atat pentru investitorii actuali, cat si pentru cei viitori, pentru ca ofera informatii valoroase pentru construirea unei strategii de investitii. Astfel, Bursa de Valori Bucuresti nu sprijina doar educatia financiara, ci contribuie si la dezvoltarea abilitatilor financiare si de investitii,” a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

Proiectul Invest Quest face parte din parteneriatul dintre Rotary International District 2241 Romania si Moldova si Bursa de Valori Bucuresti. pe parcursul anului 2017, Bursa de Valori Bucuresti va organiza o serie de seminarii educationale si intalniri alaturi de Clubul Rotary, in cadrul carora BVB va prezenta membrilor Clubului Rotary activitatea, proiectele si programele sale.

Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE Comunicate de Presa