window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

A încetat din viaţă soprana Mirela Zafiri

  • mirela zafiri

mirela zafiriConducerea şi colectivul Operei Naţionale Bucureşti deplâng trecerea în nefiinţă a sopranei Mirela Zafiri, prim-solistă a Operei din Braşov.

Pe scena Operei Naţionale Bucureşti, soprana Mirela Zafiri a fost aplaudată, în ultima perioadă, pentru rolul Cotoşman din opera “Motanul Încălţat” semnată de Cornel Trăilescu.

 

Soprana Mirela Zafiri a studiat pianul, viola şi chitara încă din primii ani de şcoală. A absolvit Universitatea de Muzică Bucureşti, secţia canto, la clasa prof. univ. Georgeta Stoleriu şi a obţinut diploma de master la aceeaşi specializare. În plus, a participat la cursuri de măiestrie cu Arta Florescu, Mariana Nicolesco, Toma Popescu şi Ionel Pantea. Prim-solistă a Operei Braşov, a efectuat turnee în ţări precum Franţa, Germania, Elveţia, Spania, Austria etc. Palmaresul său conţine distincţii ca Premiul I la Concursul European de Muzica “Eutherpe” de la Taranto, (Italia, 2002), Premiul I la Concursul “Citta’ di Castelfidardo”, Castelfidardo, Ancona (Italia, 2003), Premiul I şi Trofeul de Aur la “Festivalul Artelor” de la Pyongyang (Coreea, 2003). Repertoriul său conţine roluri mozartiene precum Despina din “Cosi fan tutte” (“Aşa fac toate”), Constanze din “Die Entführung aus dem Serail” (“Răpirea din Serai”), Susanna din “Le Nozze di Figaro” (“Nunta lui Figaro”), Lakme din opera cu acelaşi titlu de Leo Delibes, Julieta din “Romeo et Juliette” de Charles Gounod, Antonia din “Les Contes d’Hoffmann” (“Povestirile lui Hoffmann”) de Jacques Offenbach, Rosina din “Il Barbiere di Siviglia” (“Bărbierul din Sevilla”) de Gioacchino Rossini ş.a.m.d.

             Mirela Zafiri (41 ani) va fi înmormântată la Lugoj, oraşul ei natal.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top