A patra ediție a Stagiunii Teatrului Românesc în Canada

Vineri, 25 aprilie, la Montréal și duminică 27 aprilie 2014, la Toronto, Tania Filip şi Florin Zamfirescu vor susține două reprezentații cu spectacolul Doi pe o bancă de A. Ghelman, o producție a Teatrului METROPOLIS.  Reprezentația de la Montréal va avea loc de la orele 19.30 la Pavillon de l`Entrepôt (2901, boul St.-Joseph, Lachine), iar cea de la Toronto de la orele 18.00, la Sala Kobayashi a Centrului Cultural Canadiano-Japonez (6, Garamond Court, Toronto).

Turneul este organizat de Institutul Cultural Român, prin Direcția Românii din Afara Granițelor și Limba Română, în parteneriat cu Asociaţia ROCADE din Montreal şi Teatrul METROPOLIS din Bucureşti, cu sprijinul Ambasadei României în Canada şi al Consulatelor generale de la Montréal şi Toronto.

Cu această ocazie sunt sărbătoriţi patru ani de la lansarea acestui proiect special în cadrul comunităţilor româneşti din afara ţării, în cadrul căruia  au fost prezentate constant, începând din luna mai 2010, spectacole de teatru invitate de la cele mai prestigioase teatre din România: Teatrul Naţional, BULANDRA, METROPOLIS, NOTTARA, Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti şi Teatrul „George Ciprian” din Buzău.

Bilanţul cuprinde 60 de reprezentaţii de teatru (la Montréal, Québec, Toronto). În cei opt ani de existenţă, Association ROCADE a organizat în Canada șapte ediţii ale festivalului în aer liber EUROfEST în Parcul Jean-Drapeau de la Montréal, două spectacole de dans şi muzică contemporană, două concerte de muzică urbană, șase concerte ale unor maeștri contemporani, opt ediţii ale festivalului de film românesc la Montréal, Québec şi Toronto, acțiuni menite să întreţină viu spiritul românesc și să promoveze cultura şi limba română în Canada.

De asemenea, Association ROCADE promovează parteneriate cu instituţii şi organizaţii culturale şi profesionale canadiene şi franceze, în cadrul unor schimburi culturale româno-canadiene care au avut loc în Canada şi în România (2007 – participarea profesoarei-vocaliste canadiene Jeri Brown la Transilvania Jazz Festival;  2008, 2009, 2010, 2011 – Cinema Politica International Film Festival la Cluj, Iaşi, Bucureşti; 2012 – Covor roşu la filmul canadian de limbă franceză la Bucureşti), dar şi 2008, 2013 – Festivalul Filmului Românesc în Aquitaine (Arcachon – Bordeaux – Biarritz, Franţa).

Comunitatea românească din oraşele Montréal, Québec, Ottawa şi Toronto se ridică după estimările „Statistique Canada” la peste 200.000 de persoane.

Parteneri media: Romanian Global News – agenţia de presă a românilor de pretutindeni, „Pagini Româneşti“ şi „Impact“ – ziare româneşti din Montreal, „Faptu`Divers“ – ziar românesc din Toronto, „Agenda românească“ – ziar românesc din Kitchener.

Pentru informaţii suplimentare:
info @ associationrocade.ca
www.associationrocade.ca

Go to Top