Acţiuni de salubrizare şi amenzi aplicate de către poliţiştii locali in S6

Din dispoziţia Primarului Rareş Mănescu, Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6, prin Direcţia Ordine Publică, Direcţia Protecţia Mediului şi Direcţia Generală de Asistenţă Sociala şi Protecţia Copilului Sector 6, în colaborare cu Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 şi SC Urban SA, a întreprins în cursul săptămânii trecute o amplă acţiune de salubrizare şi dezafectare a mai multor adăposturi improvizate în apropierea Cartierului ANL Brâncuşi şi a Bulevardului Timişoara.

În urma intervenţiei, au fost identificate 11 persoane cu vârste cuprinse 16 şi 74 de ani care au fost conduse către centrele sociale de pe raza Sectorului 6 pentru a fi luate în evidenţă şi pentru a li se acorda ajutorul necesar.

Amenzi în valoare de peste 15.000 de lei, aplicate în luna august de poliţiştii locali

Totodată, în luna august 2014, agenţii Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au desfăşurat acţiuni în vederea respectării ordinii şi liniştii publice, prin depistarea persoanelor care încalcă normele de convieţuire socială, ordinea şi liniştea publică. Totodată, au fost identificate grupurile de persoane care consumă alcool până la ore târzii în zonele limitrofe locuinţelor.

În urma intervenţiilor, au fost legitimate 879 de persoane, au fost identificate 72 de persoane fără adăpost şi aplicate 76 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.700 lei.

De asemenea, au fost efectuate controale şi în pieţele agroalimentare din Sectorul 6 în vederea îndepărtării falşilor producători agricoli şi pentru respectarea normelor de curăţenie.

Au fost legitimate 877 de persoane, aplicate 243 sancţiuni contravenţionale şi confiscate bunuri (fructe şi legume) comercializate ilegal, în valoare de peste 6.322 de lei.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că acţiunile de control care au  scopul de a asigura şi menţine ordinea şi siguranţa publică se vor desfăşura permanent în tot Sectorul 6, aplicându-se de fiecare dată când va fi cazul, sancţiuni contravenţionale.