MSCI a decis, in cadrul Revizuirii semestriale a indicilor MSCI, includerea actiunilor Electrica in indicele MSCI Frontier Markets. Includerea va fi implementata din 25 noiembrie 2014, potrivit anuntului oficial al MSCI.

Electrica a fost listata in data de 4 iulie 2014, prin cea mai mare oferta publica intiala primara (IPO) derulata vreodata pe piata de capital din Romania (444 milioane euro), iar includerea in indicele MSCI Frontier Markets va amplifica vizibilitatea pietei locale si a actiunilor lichide in randul investitorilor globali.

Inaintea revizuirii semestriale, indicele MSCI Frontier Markets includea patru companii din Romania: Banca Transilvania (TLV), BRD – Groupe Societe Generale (BRD), OMV Petrom (SNP) si Romgaz (SNG).

Actiuni ale unor companii din Romania sunt incluse, de asemenea, in indicii MSCI pentru piete de frontiera, precum indicele MSCI Frontier Markets IMI, care include si companii de talie mai redusa, si indicele MSCI Frontier Markets 100, care include o selectie de companii din indicele MSCI Frontier Markets IMI.

Inaintea revizuirii, indicele MSCI Frontier Markets IMI includea 7 companii, dintre care 4 cuprinse in indicele standard si alte 3 companii de talie mai redusa. Cele 3 companii de talie mai redusa sunt Nuclearelectrica (SNN), Transelectrica (TEL) si Transgaz (TGN).

De asemenea inaintea revizuirii, indicele MSCI Frontier Markets 100 includea 5 companii din Romania, dintre care patru cuprinse in indicele standard si una de talie mai redusa: Banca Transilvania (TLV), OMV Petrom (SNP), Romgaz (SNG), BRD – Groupe Societe Generale (BRD) si Transgaz (TGN). Ponderea cumulata a companiilor din Romania in acest indice a fost de 2,90% in data de 6 noiembrie 2014. Comparativ cu noiembrie 2013, cand Romania era reprezentata doar de 3 companii, cu o pondere cumulata de 1,15%, cifrele din noiembrie 2014 arata pozitiv.

_____________________
Bursa de Valori Bucuresti administreaza piete de actiuni, obligatiuni si alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative, si furnizeaza o gama variata de servicii participantilor la pietele financiare. Bursa de Valori Bucuresti este o companie listata pe propria piata din 2010. Pentru informatii suplimentare vizitati www.bvb.ro.