Actiunile Patria Bank SA, institutie de credit care opereaza pe piata bancara din Romania, se tranzactioneaza  la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) sub un nou simbol bursier, in urma finalizarii cu succes a fuziunii cu Banca Comerciala Carpatica SA. Astfel, incepand de azi, 13 iulie 2017, simbolul „BCC” devine „PBK”. Actiunile Patria Bank SA (PBK) sunt listate pe piata principala a BVB, la categoria Premium si sunt incluse in indicele BETPlus.

„PBK inlocuieste simbolul BCC la Bursa de Valori Bucuresti, marcand intrarea intr-o noua etapa de crestere solida a Patria Bank, dupa implementarea fuziunii cu Banca Comerciala Carpatica. Schimbarea simbolului de tranzactionare al actiunilor nu este o simpla schimbare formala, ci reflecta o noua strategie si identitate a bancii. Prin aceasta strategie, dorim sa cream o institutie de credit solida, cu o pondere semnificativa in finantarea economiei romanesti si cu o oferta atractiva pentru persoanele si micile afaceri din localitatile mai putin dezvoltate ale tarii. Prezenta noastra pe piata de capital va fi din ce in ce mai activa si speram sa atragem alaturi de noi cat mai multi investitori in acest plan ambitios”, a mentionat Horia Manda, presedintele Consiliului de Administratie al Patria Bank.

„Bursa de Valori Bucuresti este deschisa afacerilor si dezvoltarii tuturor entitatilor care se straduiesc sa devina mai mari, mai bune si mai relevante fata de clientii lor. Suntem bucurosi ca povestea Patria Bank continua pe BVB nu numai pentru ca sectorul bancar continua sa fie puternic reprezentat pe piata de capital, ci si pentru ca investitorii au posibilitatea de a-si diversifica investitiile”, a spus Ludwik Sobolewski, CEO al BVB.

In urma fuziunii, noua banca se va concentra pe segmentul de retail, integrand tehnologia pentru a simplifica accesul clientilor la servicii financiare performante si va continua sa fie un partener solid si de incredere pentru companiile romanesti mici si mijlocii, contribuind la dezvoltarea mediului antreprenorial local.

„Noua noastra strategie comerciala urmareste dezvoltarea retailului prin extinderea creditarii in noi medii, consolidarea si diferentierea prin segmentele de microfinantare, IMM si Agro, dar si mentinerea unei relatii solide si de incredere cu deponentii, obiectivele esentiale fiind performanta financiara si profitabilitatea in anii urmatori”, a declarat Bogdan Merfea, director general al Patria Bank.

Despre Grupul Patria Bank

Grupul Patria Bank este detinut de Fondul de Investitii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai carui principali investitori sunt BERD (Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investitii, parte a Grupului Bancii Europene pentru Investitii), DEG (Banca de Dezvoltare), parte a grupului bancar KFW BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Marii Negre). Grupul Patria Bank include Patria Bank, Patria Credit IFN, SAI Carpatica Asset Management si SAI Patria Asset.

Despre Bursa de Valori Bucuresti

Bursa de Valori Bucuresti desfasoara cel mai avansat si complex program din randul pietelor de capital europeane pentru cresterea nivelului educatiei financiare. Dedicate cu precadere investitorilor existenti sau potentiali, dar si antreprenorilor, activitatile BVB au scopul de a contribui in mod semnificativ la dezvoltarea culturii financiare din Romania. Partea tehnica s-a numarat de asemenea printre prioritatile BVB, care a dezvoltat portalul de tranzactionare Arena XT, folosita in prezent de 13 intermediari. 

Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE Comunicate de Presa