window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

ActiveWatch lansează o campanie împotriva discriminării din discursurile publice „De la mine ai un NU”

  • aaa_Advertising4U.ro-Platforma _de_Promovare_ONLINE

Asociația ActiveWatch lansează campania „De la mine ai un NU” care își propune să sancționeze discursurile publice făcute fără responsabilitate care instigă la discriminare și intoleranță.

Campania manifest prezintă o serie de testimoniale video aparținând unor persoane publice cu notorietate, reprezentanți media și formatori de opinie care au spus “NU” discriminării, apăsând sugestiv un buton roșu. Fiecare apăsare de buton va fi contorizată pe platforma online www.delamineaiunNU.ro, publicul fiind invitat și el să se alăture inițiativei.

“Un gay este un om cu orientare sexuală diferită. Un rom este un om cu etnie diferită. Un român este în România un om obişnuit. Toţi au în comun un lucru: sunt oameni. Nu ne mâncăm între noi pentru că suntem diferiţi…sau cel puţin aşa ar trebui să fie. Astazi e rândul meu să spun NU discriminării de orice fel. Din partea mea ai un NU”, a declarat Mircea Toma, președinte ActiveWatch.

Campania „De la mine ai un NU” încurajează abordarea unei atitudini tolerante în rândul tuturor românilor și al persoanelor publice și își propune să demonstreze că în România există o masă mare de persoane educate, deschise și dispuse să accepte oameni și contexte diferite. În perioada următoare vor fi încărcate alte testimoniale aparținând persoanelor publice care au decis să se alăture campaniei.

Cei care doresc să se alăture inițiativei ActiveWatch pot spune un “NU” discriminării intrând pe platforma delamineaiunNU.ro și apăsând butonul roșu al campaniei.

Mesajele campaniei vor fi promovate în mediul online și social media prin vizualuri dedicate și hashtag-ul #delamineaiunNU. Susținătorii campaniei sunt încurajați să încarce propriile declarații video pe paginile personale de Facebook, semanlizându-le prin hashtag-ul campaniei.

Campania „De la mine ai un NU” este susținută și implementată pro-bono de către agenția de publicitate FCB Bucharest.

Despre ActiveWatch

ActiveWatch este o organizaţie de drepturile omului care militează pentru comunicarea liberă în interes public. De-a lungul timpului ActiveWatch a oferit o platformă de dezbateri în jurul unor teme sensibile: încălcări ale drepturilor omului, presiuni asupra mass-media, lipsă de transparenţă a iniţiativelor autorităților publice locale şi centrale. Aceste informaţii sunt documentate şi comunicate prin intermediul unor publicaţii (rapoarte, declaraţii), studii de caz şi conferinţe de presă.

În anul 2004, a devenit membră a reţelei Reporteri fără Frontiere, iar din iunie 2013, membră IFEX – cea mai mare rețea globală care activează pentru libertatea de exprimare.

În cursul procesului de aderare, ActiveWatch a influenţat politica UE faţă de România şi a intervenit activ în procesul legislativ, susţinând libertatea de exprimare, liberul acces la informaţiile de interes public, o guvernare responsabilă şi transparentă, precum și egalitatea de şanse în societate. ActiveWatch este membră a organizației mondiale International Network Against Cyberhate.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top