Acum, la 12 ani, Geta Traieste la Altitudine! In Africa

Dor Geta Popescu

Joi, 16 iulie, ora Tanzaniei 10:15, Dor Geta Popescu, Sportiva a Federatiei Romane de Alpinism si Escalada, a atins Uhuru Peak 5895 m.. – Kilimanjaro, cel mai inalt al continentului African.

In varsta de 12 ani si o luna, Geta este cea mai tanara romanaca care reuseste acest lucrru, devansandu-le pe Alexandra Marcu si Crina Coco Popescu.

“ M-am simtit excelent in aceasta ascensiune, totul a meers perfect, ca la antrenament, in etapele Circuitului 7 Munti de la noi. Este foarte important, pentru mine, ca am inceput sezonul ascensiunilor in munti inalti cu o reusita, Alpinismul de altitudine si escalada ma definesc ,ma fac sa ma simt fericita si specila. Performanta si recordurile sunt ceea ce-mi doresc, sunt motivatia antrenamentelor si pregatirii mele generale.”

Dor Geta Popescu are 12 ani, practica alpinismul si escalada la nivel de perfoprmanta ca membra a Clubului Sportiv Montan Altitudine. Este component a Lotului National de Escalada copii, fiind multipla Campioana Nationala, cu clasari pe podium la competitiile Balcanice si Concursuirile de Grand Slam Europene. De la varsta de 10 ani participa la expeditii in munti inalti, stabilind, la momentul ascensiunilor, Recorduri Mondiale de varsta pe Mt. Ararat 5165m (aug. 2013), Sabalan 4811m., Damavand 5671m. (aug.-sept. 2014), ca membra a Altitude Expeditions Team. Pregatirea performantelor se face in salile de escalada si in cadrul ascensiunilor de vara si de iarna ale Circuitului 7 Munti din Gradina Carpatilor, antrenamente coordinate de Federatia Romana de Alpinism si Escalada.

In mai putin de trei saptami Dor Geta Popescu va incerca realizarea unui Rcord European de varsta pe muntele Elbrus, simultan cel mai inalt varf sic el mai inalt vulcan din Europa.

Geta ajunge pe aeroportul Bucuresti – Otopeni luni, 20 iulie, ora 13,05 cu zborul de la Doha.
Informatii suplimentare despre Dor Geta Popescu la www.temerarul.ro

Comenteaza