window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Adina Buzatu a luat lectii de la un faimos mester sticlar

 Adina Buzatu a luat lectii de la un faimos mester sticlarAdina Buzatu a ales sa intampine Noul An la Sibiu, un oras care o fascineaza si de care se simte foarte legata sufleteste.

Profitand de ospitalitatea si cunostintele despre zona ale bunului ei prieten, deputatul Mircea Cazan, stilista nu s-a limitat la bucuria de a colinda prin vechea cetate a Hermannstadt-ului, ci a vizitat si o multime de alte locuri fabuloase din judet. In drumul ei a ajuns si la Selimbar, localitate in care isi are atelierul unul dintre cei mai faimosi artisti sticlari din Romania, Ion Tamaian. Pentru ca l-a prins la lucru, Adina a fost invitata de acesta sa invete o parte din complicata tehnica de fabricare manuala a sticlei.

“Este uluitor sa vezi cum o bucata neregulata este topita la o temperatura de peste 1.200 de grade Celsius si apoi prinde forme atat de frumoase, insa trebuie sa marturisesc ca tehnica este una foarte dificila, rezervata exclusiv profesionistilor. Procedeul este istovitor si riscant, date fiind temperaturile uriase la care se lucreaza. Orice miscare gresita poate avea consecinte ingrozitoare. Ma bucur insa ca am avut ocazia sa particip, fie si din postura de amator, la o etapa din acest complicat, dar minunat mestesug de confectionare a obiectelor din sticla”, a declarat Adina Buzatu.

Ion Tamaian este presedinte al Uniunii Artistilor Plastici din Sibiu, el fiind foarte apreciat in mod special peste hotare unde creatiile sale s-au vandut chiar si cu 35.000 de dolari. Tamaian este faimos si pentru globurile sale cu foita de argint si aur, achizitionate inclusiv pentru decorarea Casei Albe.

In scurta vacanta de la Sibiu, Adina a petrecut excelent, simtind din plin atmosfera Sarbatorilor in casa familiei Cazan, o adevarata pastratoare a traditiilor. Stilista a vizitat si localitatea Rasinari, unde a avut parte de un moment amuzant. Pentru ca ajunsese destul de tarziu, a constatat ca Biserica Sf. Treime tocmai fusese inchisa, insa ingrijitoarea lacasului a recunoscut-o “de la televizor” si s-a intors sa ii deschida. Femeia a specificat ca gestul ei reprezinta un favor pentru Adina, ca este o persoana cunoscuta, ignorand in mod hilar faptul ca stilista era insotita si de deputatul Mircea Cazan, o personalitate politica a zonei. “Am ras toti cu pofta, pentru ca doamna ne-a dat inca o dovada clara ca moda bate intotdeauna politica”, a conchis Adina

2014-04-21T17:35:12+03:0009 ianuarie 2012|Categories: COMUNICATE DE PRESA, monden / lifestyle|Tags: , , , |

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top