Adina Buzatu a luat lectii de la un faimos mester sticlarAdina Buzatu a ales sa intampine Noul An la Sibiu, un oras care o fascineaza si de care se simte foarte legata sufleteste.

Profitand de ospitalitatea si cunostintele despre zona ale bunului ei prieten, deputatul Mircea Cazan, stilista nu s-a limitat la bucuria de a colinda prin vechea cetate a Hermannstadt-ului, ci a vizitat si o multime de alte locuri fabuloase din judet. In drumul ei a ajuns si la Selimbar, localitate in care isi are atelierul unul dintre cei mai faimosi artisti sticlari din Romania, Ion Tamaian. Pentru ca l-a prins la lucru, Adina a fost invitata de acesta sa invete o parte din complicata tehnica de fabricare manuala a sticlei.

“Este uluitor sa vezi cum o bucata neregulata este topita la o temperatura de peste 1.200 de grade Celsius si apoi prinde forme atat de frumoase, insa trebuie sa marturisesc ca tehnica este una foarte dificila, rezervata exclusiv profesionistilor. Procedeul este istovitor si riscant, date fiind temperaturile uriase la care se lucreaza. Orice miscare gresita poate avea consecinte ingrozitoare. Ma bucur insa ca am avut ocazia sa particip, fie si din postura de amator, la o etapa din acest complicat, dar minunat mestesug de confectionare a obiectelor din sticla”, a declarat Adina Buzatu.