window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Adriana Trandafir e ”Pasarea maiastra – Maria Tanase” / Bucuresti / 25 septembrie 2011

Adriana Trandafir e ”Pasarea maiastra – Maria Tanase”Duminica, 25 septembrie, la ora 21:00, Godot sarbatoreste 98 de ani de la nasterea interpretei de muzica populara Maria Tanase cu un recital actoricesc de exceptie – one-woman show-ul ”Pasarea maiasta – Maria Tanase”, cu Adriana Trandafir, in regia lui George Banica.

Maria Tanase este una dintre vocile de referinta ale muzicii romanesti. Nascuta in mahalaua Caramidarilor din Bucuresti, Maria Tanase a debutat la varsta de opt ani pe scena caminului cultural din Calea Piscului. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu Radio Romania, cu casa de discuri Electrecord, cu Teatrul Municipal, dar a cantat si in numeroase restaurante si localuri bucurestene ale vremii. ”Cine iubeste si lasa”, ”Marie si Marioara”, ”Mi-am pus busuioc in par”, ”Lume, lume”, ”Ciuleandra” sunt doar cateva dintre cele aproape 400 de cantece din repertoriul artistei supranumite de catre Nicolae Iorga ”pasarea maiastra”.

Copil fiind, Adriana Trandafir a avut ocazia sa o intalneasca pe Maria Tanase, cu prilejul unui recital sustinut de aceasta la caminul cultural din satul natal al actritei. ”Din acea clipa mi-am zis: daca Dumnezeu ma iubeşte cu adevarat o sa-mi dea şi mie macar odata posibilitatea sa fiu pe scena, sa primesc flori şi sa fiu aplaudata”, spune Adriana Trandafir intr-un interviu acordat anul acesta saptamanalului ”Foaia romaneasca”. In 1987, actrita, angajata pe atunci la Teatrul Odeon, concepe ceea ce avea sa devina cel mai longeviv one-woman show din teatrul romanesc – ”Pasarea maiastra, Maria Tanase”, un spectacol care prezinta viata personala a cantaretei, cu aspectele mai putin cunoscute publicului. ”Este un exerciţiu”, afirma Adriana Trandafir, ”pentru ca nu mi-am propus sa fiu nici mai buna decat ea, nici sa arat ca pot sa cant mai bine”. Acest ”exercitiu” i-a adus actritei numeroase premii si a fost prezentat in turnee in tara si in strainatate, in cei 24 de ani trecuti de la data premierei. Duminica, 25 septembrie, cand Maria Tanase ar fi implinit 98 de ani, Adriana Trandafir o sarbatoreste pe scena Godot Cafe-Teatru.

Godot Cafe-Teatru propune un concept unic, imbinand fizionomia unei cafenele cu cea a teatrului clasic. Este un spaţiu multicultural elegant, cu atmosfera interbelica, dotat cu scena, cortina şi pian. Un loc in care pur şi simplu te simţi bine. Dedicat exclusiv evenimentelor culturale independente, Godot prezinta in fiecare seara spectacole de teatru contemporan, concerte, impro-show-uri, proiecţii de film sau expoziţii de fotografie. Din noiembrie 2010, cand şi-a deschis porţile, Godot a fost gazda unui numar impresionant de artişti care au susţinut spectacole şi concerte cu sala plina. La Godot, cafeaua se serveşte alaturi de artiştii preferaţi, in fiecare zi, pe Str. Blanari nr. 14.

Godot Cafe-Teatru | Str. Blanari 14 | 0736 414 244 | 021 316 16 82 | contact@godotcafeteatru.ro | godotcafeteatru.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top