Ca urmare a deciziei luate la ultima adunare generala, care a avut loc la Madrid in 28-29 mai 2009, anul acesta CREDIDAM gazduieste cea de-a 35 a Adunare Generala anuala.
Ea va avea loc in zilele de 26 si 27 mai 2010 la J.W. MARRIOTT BUCHAREST GRAND HOTEL.Vor participa 89 de reprezentanti a ogc-urilor membre.
Consiliul Societatilor de Gestiune Colectiva a Drepturilor Artistilor Interpreti ( Societies Council for The Collective Management of Performers Rights SCAPR) a aparut ca urmare a nevoii de colaborare informala, de dezvoltare a relatiilor bilaterale intre organizatiile care gestioneaza drepturile artistilor interpreti.

SCAPR a fost fondat la Oslo pe 27 septembrie 2001, membrii sai pledand pentru ca drepturile artistilor interpreti sa fie administrate transparent si eficient. Artistii trebuie sa simta ca interesele le sunt protejate, pe masura prestatiei lor, in acest univers al tehnologiei si al media.
LISTA SOCIETATILOR DE GESTIUNE COLECTIVA MEMBRE ALE SCAPR
Austria LSG; Brazilia ABRAMUS; Bosnia UZUS; China CMA; Croatia HUZIP; Cehia INTERGRAM; Danemarca FILMEX; Danemarca GRAMEX; Estonia EEL; Franta ADAMI; Franta SPEDIDAM; FinlandaGRAMEX; Germania GVL; Grecia APOLLON; Ungaria EJI; Islanda SFH; Irlanda RAA