window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Alearga pentru sanatatea ta si a naturii la CROSUL PADURII! / Bucuresti / 30 mai 2010

Bucuresti, 25 mai 2010 ViitorPlus si Asociatia Bucharest Running Club invita toti iubitorii sportului si ai naturii sa alerge la Crosul Padurii pe 30 mai, in Parcul Herastrau.

Organizat in preajma Zilei Internationale a Mediului, Crosul Padurii este un eveniment ce are ca scop promovarea sportului in natura, cresterea constientizarii cu privire la problemele padurilor din Romania si strangerea de fonduri pentru aceasta cauza. Crosul reprezinta primul antrenament oficial de pregatire a Maratonului Bucurestiului organizat de Asociatia Bucharest Running Club, ce va avea loc pe 17 octombrie 2010. Este al II-lea an consecutiv in care Maratonul se asociaza cu o cauza de mediu prin parteneriatul cu ViitorPlus si programul „Adopta un copac”.

Sunt invitati sa participe la cros toate persoanele iubitoare de sport si de natura. Inscrierile se fac prin e-mail la crosulpadurii@viitorplus.ro pana pe 28 mai 2010.

La Crosul Padurii, pe langa alergarea de aproximativ 4km, vor avea loc si cateva curse inedite:
„Familia Verde” – cros de o singura tura (1,4km) pe parcursul careia, tatal, mama si copilul/copiii trebuie sa alerge pana la finish impreuna.
„Eco-triatlon”, in care echipe de trei participanti vor concura in cadrul unei stafete pe lungimea unei singure ture la probe de alergare, ciclism si patine cu rotile.

Pe parcursul crosului si dupa acesta se vor desfasura activitati cu caracter ecologic si educativ.

Fiind un eveniment atat sportiv, dar si cu caracter caritabil in vederea strangerii de fonduri pentru cresterea de paduri, taxa de inscriere include: cheltuieli de organizare, 3 kg de maculatura si o donatie sau sponsorizare ce va fi redirectionata catre impadurirea terenurilor degradate prin proiectul Adopta un copac!.

De ce o taxa in „copaci adoptati” si maculatura? Pentru ca Romania are nevoie sa regenereze jumatate din suprafata impadurita pierduta in doar un secol. Iar 1 tona de hartie reciclata salveaza de la taiere 15 copaci maturi. In plus, fondurile stranse din valorificarea deseurile sunt directionate tot catre impadurirea prin proiectul „Adopta un copac!”.

Pentru mai multe detalii despre traseul crosului, categoriile de participare, program evenimentului si modalitatile de achitare a taxei de participare accesati www.viitorplus.ro

Veniti sa alergati la Crosul Padurii ! Va asteapta multa voie buna si o multime de premii si suprize eco!

*******
ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila – este o organizatie neguvernamenta, non-profit, care implementeaza proiecte de impadurire, reciclare, productie si consum durabil, integrare socio-profesionala, educatie si demersuri legislative pentru dezvoltare durabila. „Adopta un copac!” este un proiect ce are ca scop impadurirea de terenuri agricole degradate din Romania, prin strangere de fonduri de la firme si persoane fizice. Incepand cu 2007, au fost impadurite 21 de hectare, cu aproximativ 120.000 de puieti, in comunele Vilcelele si Dragos Voda din judetul Calarasi. Intregul proiect presupune: studiu tehnic specific amplasamentului, pregatirea terenului, plantarea a cel putin 12 puieti pentru fiecare arbore matur, ingrijirea acestora timp de 5-6 ani (pana padurea isi poate purta singura de grija), activitati educationale, de comunicare si replicabilitate pentru impaduriri in Romania.
Bucharest City Marathon este un maraton de evenimente care doreste sa inspire oamenilor valori specifice unei vieti sanatoase, active, cu implicare sociala dar trecute prin prisma centrarii pe propria persoana, pe ideea de a face ceva pentru tine insuti. In data de 17 octombrie 2010 n Piata Constitutiei, se va desfsura a III-a editie a Bucharest City Marathon. Maratonul este organizat de Asociatia Bucharest Running Club in asociere cu Primaria Capitalei si Federatia Romana de Atletism. Acreditarea maratonului de catre AIMS (Asociatia Internationala a Maratoanelor si Crosurilor stradale), a facut posibila includerea capitala Romaniei pe harta europeana a maratoanelor sportive.

Date de contact: Gabriela Ticu Responsabil comunicare ViitorPlus
Tel: 0735.854.170
E-mail: gabriela.ticu@viitorplus.ro
viitorplus@viitorplus.ro
http://www.viitorplus.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top