Grupul Alexandrion anunță că a încheiat un acord cu statul New York, pentru deschiderea primei distilerii din Statele Unite în regiunea Mid-Hudson, Comitatul Putnam. Investiția totală a grupului Alexandrion va ajunge la aproximativ 100 milioane de dolari.

În prima etapă, Alexandrion va investi peste 40 de milioane de dolari pentru a transforma o clădire existentă într-o distilerie de 11.000 mp., cu un centru pentru turiști și săli de degustare. Proiectul, care va urma să fie dezvoltat de parcursul a cinci ani, va crea 102 noi locuri de muncă în New York și alte state. După finalizarea construcției, în anul 2020, noua distilerie va produce băuturi spirtoase premium, adaptate pieței din S.U.A., cum ar fi whisky, bourbon, gin, brandy și vodcă. Aceste produse vor fi distribuite în S.U.A., dar vor fi exportate și în cele 50 de țări în care Grupul distribuie în prezent portofoliul existent.

Compania a anunțat pentru prima dată intenția de a dezvolta distileria în State Unite ale Americii  în iulie 2017. De atunci, Empire State Development (ESD), agenția de dezvoltare economică din New York, a colaborat îndeaproape cu Grupul Alexandrion pentru implementarea proiectului, oferind companiei facilități fiscale în valoare de 2,7 milioane dolari, prin intermediul Excelsior Jobs Program, un proiect local care încurajează companiile să se extindă sau să își mute afacerile în New York.

„Suntem încântați să colaborăm cu autoritățile locale într-un proiect atât amplu care va introduce Grupul Alexandrion pe piața americană. Avem oportunitatea de a ne  folosi  expertiza pentru a dezvolta noi produse adaptate consumatorilor din S.U.A.”, a declarat Nawaf Salameh, Chairman Alexandrion Group. „Această investiție este o mișcare strategică care ne va permite să fim prezenți în Statele Unite și să folosim această poziție ca punct de plecare pentru exporturi în restul lumii. Suntem convinși că acest parteneriat va avea succes, cu beneficii importante atât pentru Grupul Alexandrion, cât și pentru comunitatea locală din statul New York”, a adăugat Chairman Alexandrion Group.

”Hudson Valley se dezvoltă rapid în capitala națională a producției de băuturi spirtoase, având toate ingredientele necesare pentru a sprijini producătorii de toate dimensiunile –  resurse naturale din abundență, forță de muncă calificată și turiști din întreaga lume. Urăm un bun venit călduros Grupului Alexandrion în Hudson Valley pentru a-și construi prima distilerie americană și așteptăm cu nerăbdare dezvoltarea sa în regiune”, a declarat Howard Zemsky, președinte, CEO și comisar ESD.

De-a lungul anilor, proiectul va avea un impact pozitiv în comunitatea locală, prin crearea a sute de noi locuri de muncă și atragerea turiștilor din întreaga lume care vor dori să facă cunoștință cu procesul de producție din distilerie și să deguste aromele unice din camerele dedicate.

Despre Alexandrion Group:

Alexandrion Group este lider în producția și distribuția de băuturi alcoolice din România. Grupul este format din Distileriile Alexandrion şi Distileriile SABER 1789, care, împreună, înglobează o istorie de peste 200 de ani în industria locală a băuturilor spirtoase și au creat unele dintre cele mai puternice brand-uri din România, recunoscute atât pe plan intern, cât şi internaţional pentru calitatea și rafinamentul lor. Portofoliul de produse proprii cuprinde toate categoriile de băuturi spirtoase cerute pe piață, inclusiv băuturi tradiţionale româneşti și produse internaționale.

Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt Alexandrion 5* şi 7*, Alexandrion 100, ediție specială dedicată Centenarului, faimosul vinars Brâncoveanu XO, VS şi VSOP, lichiorul de fructe SABER Elyzia, distilatul de fructe Zolmyr, Vodka Kreskova, dar şi alte produse care au asigurat companiei poziția de lider pe piața băuturilor spirtoase şi tradiţionale din România.

Brandurile aflate sub umbrela Alexander (Alexander Vodka, Alexander Lemon şi Alexander Gin) au intrat în portofoliul companiei, prin achiziţie, la începutul anilor 2000. Vodka, Alexander Lemon şi Alexander Gin) au intrat în portofoliul companiei, prin achiziţie, la începutul anilor 2000.

 Despre Empire State Development        

Empire State Development este agenția principală de dezvoltare economică din New York (www.esd.ny.gov). Misiunea ESD este promovarea unei economii viguroase și în creștere, încurajarea creării de noi locuri de muncă și a oportunităților economice, creșterea veniturilor statului și a municipiilor sale și atingerea unei economii locale stabile și diversificate. Prin intermediul împrumuturilor, a granturilor, a creditelor fiscale și a altor forme de asistență financiară, ESD se străduiește să sporească investițiile private și creșterea economică pentru a stimula crearea de locuri de muncă și pentru a sprijini comunitățile prospere din statul New York. ESD este, de asemenea, principala agenție administrativă care supraveghează Consiliile de dezvoltare economică regională ale Guvernatorului Cuomo și promovarea conceptului „I LOVE NEW YORK”, brandul turistic iconic al statului. Pentru mai multe informații despre Consiliile Regionale și Empire State Development, vizitați www.regionalcouncils.ny.gov și  www.esd.ny.gov.