Alpinista Dor Geta Popescu stabileste un nou record mondial pentru Pico de Orizaba, cel mai inalt vulcan din America de Nord

  • Alpinista Dor Geta Popescu stabileste un nou record mondial pentru Pico de Orizaba America de Nord

Alpinista Dor Geta Popescu stabileste un nou record mondial pentru Pico de Orizaba America de Nord

CIUDAT de MEXICO, MEXIC, 6 Mai 2016: Alpinista romanca Dor Geta Popescu a atins joi, 5 mai 2016, ora locala 11.30 varful celui mai inalt vulcan din America de Nord, Pico de Orizaba, avand o inaltime de 5636 de metri. Pentru Geta este a cincea reusita in Circuitul 7 Vulcanoes al celor mai inalti vulcani de pe fiecare continent.

Reprezentanta a Federatiei Romane de Alpinism si Escalada si membra a Altitude Expeditions Team, Dor Geta Popescu in varsta de 12 ani devine astfel cea mai tanara alpinista din lume care incheie cu succes ascensiunea vulcanului mexican.

Pico de Orizaba este cel mai inalt munte din Mexic si al treilea cel mai inalt munte din America de Nord, dupa Denali (anterior denumit McKinley) din Alaska, Statele Unite ale Americii si Logan din Canada.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

„1300 metri diferenta de nivel parcursi in mai putin de 5 ore, un traseu abrupt cu trecere de la gol alpin si stanca la o faleza cu roca erodata de ghetarul tocmai retras. Dupa parcurgerea ghetarului care imbraca conul vulcanic, am iesit pe creasta craterului. Totul intr-o succesiune rapida pe o ruta solicitanta, insa deosebit de frumoasa, care a culminat cu varful si panorama superba care s-a deschis in fata mea. Extaz… la altitudine!” – a declarat Geta.

Dor Geta Popescu este legitimata la sectia de performanta in alpinismul de altitudine a Clubului Sportiv Montan Altitudine. Prin reusita din Mexic confirma inca o data pregatirea si forma sportiva de exceptie demonstrate cu trei luni in urma cand a obtinut primul rezultat deosebit din anul 2016. Pe 6 februarie a escaladat varful Aconcangua de 6960 de metri, cel mai inalt munte din afara Asiei, stabilind un record mondial de varsta pentru acest munte.

Dor Geta Popescu continua expeditia de record mondial „America de Nord 2016”, urmatorul obiectiv fiind escaladarea „gigantului” Americii de Nord situat in apropierea cercului polar – varful Denali. Cu o altitudine de 6190 de metri, Denali este al treilea cel mai inalt varf din Circuitul 7 Summits (cele mai inalte varfuri de pe fiecare continent), dupa Everest (Nepal) si Aconcagua (Argentina).

Expeditiile de record ale Getei sunt, fara indoiala, un “Produs in Romania”, organizate de Altitude Expeditions Team si sponsorizate de brandurile REGINA MARIA Reteaua privata de sanatate, Mures SRL, Roger Utilaje, Strindberg.ro – professional sportswear, Redis Nutritie, Celadrin.ro – pentru ca iubesti miscarea, F64 si Circuitul 7 Munti din Gradina Carpatilor.

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!