window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Alum Tulcea si IAMU Blaj debuteaza pe piata AeRO

  • Advertising4U.ro-Stiri.de.Business

Companiile Alum Tulcea (BBGA) si IAMU Blaj (IAMU) debuteaza marti, 12 mai 2015, pe piata AeRO, dupa transferul de pe piata Rasdaq.

Alum Tulcea este singurul producator de alumina din Romania, cu o capacitate de productie de 500.000 tone pe an. Alumina produsa de companie este livrata pe piata interna catre Alro (ALR), parte a Grupului Vimetco, precum si la export.

In 2014, Alum a inregistrat o cifra de afaceri de 534 milioane lei, in crestere cu 3% fata de anul anterior (518 milioane lei), iar profitul operational a fost de 31,5 milioane lei. Profitul net a fost de 47 milioane lei. Pentru anul 2015, compania mizeaza pe o cifra de afaceri de 169 milioane dolari, in conditiile unor cheltuieli totale de 163,6 milioane dolari.

Compania are un capital social de 488,4 milioane lei, divizat in 82 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 5,95 lei/actiune. Alro este actionarul majoritar al Alum, cu o participatie de 99,4% din actiuni. Raportat la cea mai recenta tranzactie cu actiunile Alum pe piata Rasdaq, capitalizarea bursiera a companiei este de 73,8 milioane lei.

Casa de brokeraj Intercapital Invest este Consultantul Autorizat care a asistat Alum in procesul de transfer pe piata AeRO si va continua sa acorde asistenta companiei pentru inca 12 luni dupa listare.

Aceeasi misiune o are casa de brokeraj IFB Finwest pentru producatorul de minitehnica lineara IAMU Blaj, pentru care este Consultant Autorizat.

IAMU este unul dintre partenerii companiei germane Bosch, peste 90% din productie fiind pentru Bosch. Pentru acest an, IAMU vizeaza cresterea usoara a cifrei de afaceri, la 75,4 milioane lei (aproape 17 milioane euro), si a programat investitii de 9,2 milioane lei. Pana in 2017, cifra de afaceri ar urma sa avanseze la 84 milioane lei.

Cei mai mari actionari ai IAMU sunt SIF Banat-Crisana (76,7%) si SIF Oltenia (19,8%). Compania are un capital social de 23,7 milioane lei, divizat in 9,5 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 2,5 lei/actiune. Raportat la cel mai recent pret al actiunilor IAMU pe piata Rasdaq, compania are o capitalizare bursiera de 33 milioane lei.

______________________
Piata AeRO este segmentul dedicat titlurilor de capital (actiunilor) din cadrul sistemului alternativ de tranzactionare al BVB. Acesta este un segment de piata dedicat listarii companiilor la inceput de drum, pentru finantarea proiectelor, povestilor lor de crestere, cresterea vizibilitatii si contributiei la dezvoltarea mediului de afaceri. Bazandu-se pe sistemul alternativ de tranzactionare al BVB, existent din 2010, piata AeRO, sub un concept reproiectat si reconstruit, a fost lansata pe 25 februarie 2015. Mai multe detalii despre AeRO sunt disponibile pe website-ul BVB, la sectiunea AeRO.

Bursa de Valori Bucuresti administreaza piete de actiuni, obligatiuni si alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative, si furnizeaza o gama variata de servicii participantilor la pietele financiare. Bursa de Valori Bucuresti este o companie listata pe propria piata din 2010. Pentru informatii suplimentare vizitati www.bvb.ro.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top