window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Dragi parinti si copii,
Vacanta este pe sfarsite si am inceput deja pregatirile pentru noul an scolar. Pentru ca am tinut intotdeauna seama de parerile prietenilor, dorim sa continuam acest schimb de experienta. Vom continua sa lucram la cele trei bloguri create pentru voi si anul scolar viitor. In mai putin de o jumatate de an am castigat cateva mii de vizitatori romani si din alte peste 20 de tari.

Blogurile Lexistopstudents si Lexis4Communication au un nou design. Sper sa fie o schimbare placuta. Va recomandam cele mai recente articole publicate: prezenta scrisoare deschisa (An Open Letter to Parents) adresata copiilor dar mai ales acelor parinti care sunt inca reticenti fata de retelele de socializare, un articol despre esec si reusita in educatia copiilor (Mirror Neurons), Creative writing mereu in actualitate etc.
Anul acesta speram la o participare intensa a elevilor si parintilor. Nu este deloc complicat. Un blog este un fel de jurnal online. Este creat ca un website unde administratorii posteaza stiri, fotografii si jocuri n ordine invers-cronologica. Pe o latura a paginii puteti gasi o arhiva cu articolele publicate, comentarii etc.
Vom folosi blogurile pentru a va informa in legatura cu ce se intampla in scoala si pentru a publica lucrari ale elevilor si fotografii.
Pentru ca nimic nu este mai important decat modul cum comunicam, vom insista asupra comentariilor de calitate deoarece:
comentariile online sunt asemanatoare cu scrisorile: formula de salut, corpul comentariului, incheierea si salutul
se respecta ortografia, puctuatia si paragrafarea
inainte de publicare, textul se corecteaza
comentariu inseamna comunicarea cu autorul si consta intr-o intrebare, apreciere sau completarea articolului
un comentariu bun trebuie sa fie relevant si sa se refere strict la articolul analizat
in comentarii nu se dezvaluie informatii personale
nu se accepta insultele, vocabularul nepotrivit sau aprecierile jignitoare

Avem convingerea ca blogging-ul ofera o excelenta ocazie de a nvata si exersa comportamentul Si modul de exprimare online care nu seamana intotdeauna – si nu trebuie sa se confunde – cu discutiile de pe Messenger sau uneori cu limbajul You Tube. Exigentele site-urilor completeaza instructia academica si au un efect constructiv daca sunt corect monitorizate si activitatea copiilor supravegheata.
Asteptam intrebarile voastre si propuneri de subiecte de discutie pe Facebook Lexis Scoli de Limbi Straine si blog-uri.
Bucurati-va in continuare de vacanta!
Mioara Iacob
Administrator
Blog, Lexis Blogger, Blog! (lexistopstudents)
Lexis4Communication

Sediul central Lexis

Email: secretariat@lexis-romania.eu
mioara.iacob@lexis-romania.eu

Go to Top