Patronatele din turism remarcă cu surprindere că actualul guvern vine cu un program de guvernare diferit de cel pentru care a fost votat, care nu a fost discutat cu mediul de afaceri, care nu este pe deplin explicat în mediul public şi care creează un sentiment de improvizaţie şi lipsă de profesionalism.

În spatele ideilor exprimate în mediul public în ultimele zile, o impozitare diferită de cea din prezent, crearea unui cont separat de TVA, nu stau niciun fel de studii de impact şi considerăm că sunt idei discutate în diverse conclavuri ad hoc ale liderilor partidului aflat încă la guvernare.

Inţelegem că ideea de impozitare pe cifra de afaceri este justificată de faptul că multinaţionalele, se vorbeşte, nu plătesc impozit pe profit. Măsurile adoptate pentru suplimentarea veniturilor bugetare trebuie însă gândite astfel încât să nu ajungem la situaţia falimentării companiilor româneşti care plătesc la timp impozitele la stat, în schimb. În forma exprimată public, cu trepte de impozitare de până la 3% din cifra de afaceri, acest impozit poate fi considerat un atac la adresa firmelor din România.

Aruncarea pe piaţă, de asemenea, a ideii de mecanism îmbunătățit de colectare a TVA (split payment) de către cea mai nepotrivită persoană din acest Guvern să facă acest anunţ, ministrul IMM-urilor, cu precizarea că va intra în vigoare la 1 septembrie, fără nicio consultare cu mediul de afaceri, o considerăm o glumă proastă!

Tot fără a se consulta cu mediul de afaceri şi fără nicio analiză prealabilă, într-un „atac al forţelor de stânga”, se anunţă creşterea în 2018 a salarului minim la 2.000 de lei, salariu extrem de mare pentru industria turistică.

Patronatele din industria turismului se pronunţă ferm împotriva acestor măsuri de „atac” la adresa economiei naţionale şi a firmelor private şi atrag atenţia că politica partidului de guvernământ, de creştere necontrolată a salariilor, de creare de fonduri de solidaritate, va deteriora cu siguranţă evolutia economică a României şi, implicit, industria turismului.

dr. Alin Burcea, preşedinte ANAT

Nicu Rădulescu, preşedinte OPTBR

Gabriel Zamfir, preşedinte executiv ANTREC

Călin Ile, preşedinte FIHR

Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE Comunicate de Presa