window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Anii ’30: Mihail Sebastian – “Jurnalul”

Advertising4U.ro-Comunicate-de-presa-Info-evenimente-Media-NEWSFundatia Calea Victoriei va invita miercuri, 28 martie, la conferinta: Anii ’30: Mihail Sebastian – “Jurnalul” sustinuta de Mirel Banica.

Aceasta este a doua conferinta sustinuta de Mirel Banica, din seria Anii ’30: o incercare de antropologie literara.

Jurnalul lui Mihail Sebastian, insemnari aproape zilnice din perioada 1935-1944, constituie una dintre cele mai cunoscute, dezbatute, controversate si importante carti ale literaturii romane publicate dupa 1990.

El deschidea calea spre intelegerea anilor 30 in ansamblul lor, a tensiunii inerente a acestora, un loc in care regasim multe dintre personalitatile literare, artistice, politice si economice ale timpului, de la Nae Ionescu la Mircea Eliade and comp. Adesea, suplineste lucruri pe care cartile de istorie sau memoria noastra uita se le mentioneze, cum ar fi de pilda cresterea progresiva in putere a antisemitismului.

Iata doar o parte din motivele care fac din aceasta opera literara majora un excelent obiect de studiu pentru cel de al doilea atelier de antropologie literara a anilor treizeci.

Lector: Mirel Banica

Data: 28 Martie 2012 Ora: 18:30

Cost: 30 ron; Cost studenti: 25 ron

Locul desfasurarii: Scoala de Arte si Maniere – Str Stefan Mihaileanu, nr 28B, mezanin, ap 2

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top