Aniversarea a 78 de ani de la nasterea poetului Nichita Stanescu / Bucuresti / 31 martie 2011

Acasa/COMUNICATE DE PRESA/arta / cultura / entertainment/Aniversarea a 78 de ani de la nasterea poetului Nichita Stanescu / Bucuresti / 31 martie 2011

Fundatia Teatrul ACT organizeaza joi, 31 martie 2011,ora 18, la ceainaria Sala de Lectura (Calea Victoriei 126, etaj 2) un dublu eveniment: vernisajul expozitiei de fotografie O dupa-amiaza cu Nichita si lansarea audiobook-ului Albastru de Prusia: Nichita Stanescu despre scriitori si literatura, aparut la Editura Casa Radio.

Din dorinta de a dezvalui dimensiunea personalitatii lui Nichita Stanescu in viata culturii romane, atat pentru contemporanii sai dar si pentru cei mai tineri, aniversam 78 de ani de la nasterea poetului printr-o expozitie de fotografii realizate acasa la Nichita intr-o dupa-amiaza din primavara lui 82, prin rostirea poemelor sale si discutii cu cei care l-au cunoscut.

Cum arata Nichita Stanescu in memoria generatiei 80 veti putea descoperi timp de o luna la Sala de Lectura a Teatrului ACT, prin amabilitatea graficianului Tudor Jebeleanu, care ne-a pus la dispozitie din fabuloasa-i arhiva personala o serie de fotografii inedite cu Nichita Stanescu – O dupa-amiaza cu Nichita. Joi seara, autorii fotografiilor, Tudor Jebeleanu, Florin Iaru si Traian T. Cosovei, ne vor impartasi impresiile lor despre aerul acelei dupa-amieze, printre invitatii lor regasindu-se: pictorul Sorin Dumitrescu, scriitorii Mircea Cartarescu, Bogdan Ghiu si multi alti prieteni de-ai poetului.
Marturiilor fotografice expuse li se va alatura si vocea poetului sarbatorit, restituita de abumul intitulat Albastru de Prusia: Nichita Stanescu despre scriitori si literatura, care contine inregistrari din arhivele Radio Romania, realizate intre 1969-1983. Proaspata aparitie din recent inaugurata colectie Lecturi pe intuneric a Editurii Casa Radio reproduce de asemenea in premiera absoluta detalii fotografice ale memorabilei dupa-amieze cu Nichita, precum si desene semnate de Tudor Jebeleanu!
Va asteptam cu drag!
Alte informatii despre acest eveniment si detalii despre concursurile cu premii din tirajul nou lansat, in emisiunile din saptamana in curs pe Radio Romania Actualitati si Radio Romania Cultural Espresso, Dimineata crossover, Texte si pretexte, Timpul prezent, Expresul de seara.

Sala de Lectura Ceainaria Teatrul ACT Editura Casa Radio
Calea Victoriei, nr. 126, etaj 2, Bucuresti Str. General Berthelot, nr. 60-64
www.saladelectura-act.ro www.edituracasaradio.ro
contact@saladelectura-act.ro
http://www.saladelectura-act.ro

Go to Top