ANPC – Comunicat de Presa

Acasa/COMUNICATE DE PRESA, diverse, social/ANPC – Comunicat de Presa
  • anpc agentia nationala pentru protectia consumatorilor

anpc agentia nationala pentru protectia consumatorilor

ANPC  va desfasura controale in perioada estivala, in vederea asigurarii protectiei turistilor care isi petrec vacantele si concediile pe litoralul romanesc, Delta Dunarii, Clisura Dunarii si in zonele agroturistice aglomerate. Controalele urmaresc sa previna si sa combata practicile care dauneaza vietii si sanatatii consumatorilor sau care afecteaza interesele economice ale acestora.
Presedintele ANPC a dispus controale in sectorul alimentatiei publice, al vanzarii produselor nealimentare si cel al serviciilor de cazare si agrement. Comisarii regionali ai Autoritatii vor supraveghea respectarea reglementarilor din domeniul protectiei consumatorilor, primirea si rezolvarea rapida a reclamatiilor, informarea consumatorilor, precum si consilierea operatorilor economici.
Actiunile de control preventiv vor viza sectorul alimentatiei (restaurante, patiserii, terase, baruri, fast food-uri, cluburi etc) bunurile si serviciile nealimentare (cazare, agrement, transport, inchiriere obiecte de plaja, estetica si igiena personala, alte servicii specifice zonei litorale).
Comisarii ANPC vor monitoriza si plajele de nisip, dat fiind ca in fiecare an au existat sesizari privind lipsa delimitarii zonei de plaja pentru cearceafuri.

Actiunile Autoritatii se deruleaza prin Comandamentul Litoral, in perioada 01.07.2017 – 15.09.2017,  in centrele operationale din:
– Mamaia: statiunile  Mamaia si Navodari;
– Neptun: statiunile Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2  Mai, Vama Veche;
– Costinesti: statiunile Costinesti, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, 23 August.

In mod similar si pentru aceeasi perioada se infiinteaza structura teritoriala pentru protectia consumatorilor “Comandament Delta Dunarii ”, cu centrele operationale din:
– Tulcea : statiunile  Mila 35, Somova, Jurilovca, Gura Portitei, Colina-Uzlina, Dunavatul de jos, Dunavatul de Sus, Mahmudia
– Sulina : Sulina, Crisan, Mila 23, Sfantul Gheorghe, Complexul turistic  Rosu.

De asemenea, in august 2017 va functiona, pentru o saptamana, structura teritoriala “Clisura Dunarii”.

Go to Top