Compania de teatru Dell’Arte si Teatrul Nottara prezinta sambata, 26 iunie, ora 19:30, la Teatrul Nottara sala George Costantin, spectacolul „Anselmo” de Mihai-Gruia Sandu.

„Nepiesa” de teatru „Anselmo” este bazata pe texte originale create de Mihai-Gruia Sandu si texte adaptate dupa Garlo Goldoni si se plaseaza intr-un stil dramatic aflat intre Commedia dell’Arte si teatrul absurd. De altfel, aceasta piesa ocupa un loc special in palmaresul celebrului actor si reprezinta debutul sau in dramaturgie fiind o sinteza a numeroase texte scrise de-a lungul timpului pentru studentii sai si pentru membrii companiei Dell’Arte.

Spectacolul este construit pe doua planuri, cel al unei trupe de teatru in care actorii fac legea si cel al personajelor pe care acestia le interpreteaza. Autorul trupei, aspirand la titlul de regizor, aduce in fata actorilor sai un text incomplet al carui protagonist este Cavalerul Anselmo. Ca rol principal, Anselmo devine „marul discordiei”, orientand relatiile dintre actori, si actori si autor pe un drum sortit esecului.
Replicile scurte si dinamice, trecerile rapide de la o stare la alta, duelurile, improvizatia, farsele, sunt intercalate cu mo