window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Compania de teatru Dell’Arte si Teatrul Nottara prezinta sambata, 26 iunie, ora 19:30, la Teatrul Nottara sala George Costantin, spectacolul „Anselmo” de Mihai-Gruia Sandu.

„Nepiesa” de teatru „Anselmo” este bazata pe texte originale create de Mihai-Gruia Sandu si texte adaptate dupa Garlo Goldoni si se plaseaza intr-un stil dramatic aflat intre Commedia dell’Arte si teatrul absurd. De altfel, aceasta piesa ocupa un loc special in palmaresul celebrului actor si reprezinta debutul sau in dramaturgie fiind o sinteza a numeroase texte scrise de-a lungul timpului pentru studentii sai si pentru membrii companiei Dell’Arte.

Spectacolul este construit pe doua planuri, cel al unei trupe de teatru in care actorii fac legea si cel al personajelor pe care acestia le interpreteaza. Autorul trupei, aspirand la titlul de regizor, aduce in fata actorilor sai un text incomplet al carui protagonist este Cavalerul Anselmo. Ca rol principal, Anselmo devine „marul discordiei”, orientand relatiile dintre actori, si actori si autor pe un drum sortit esecului.
Replicile scurte si dinamice, trecerile rapide de la o stare la alta, duelurile, improvizatia, farsele, sunt intercalate cu momente de realism marcate de iesiri declarate ale actorilor din personaj. Prin pendularea dintre cele doua planuri, regizorul propune o meditatie vesela asupra conditiei actorului, printr-un joc abil al mastilor.

Regie Mihai-Gruia Sandu, asistent regie Ana Craciun.
Lupte scenice: Florin Stancu, Vali Vasilescu
Distributia: Smaranda Gabudeanu, Ana Craciun, Andra Sandu, Ana Cucuta,
George Constantinescu, Ninel Surdu, Sabin Anghel, Cristi Martin, Cosmin
Sofron
Pregatire fizica actori: Marian Dicu
Costume: Dell’Arte dupa o idee de Mariana Pachis

Intr-o prima formula, spectacolul „Anselmo” s-a jucat timp de doi ani, fiind prezentat in numeroase festivaluri la nivel national si international. Ulterior ultimei reprezentatii de la Budapesta in 2008, acesta nu a mai fost jucat in teatrele bucurestene. In formula actuala a spectacolului prezentat sambata la Teatrul Nottara au intervenit o serie de transformari la nivel de distributie si regie. Tinerilor actori li s-au alaturat actori cu experienta semnificativa precum Cristi Martin si Cosmin Sofron.
Cristi Martin, membru al trupei de divertisment Divertis, se reintoarce la teatru dupa o indelungata experienta in televiziune. Actorul Cosmin Sofron a jucat in studentie intr-una dintre primele piese scrise de catre Mihai-Gruia Sandu, „All’Improvisso”. Dupa o indelungata experienta in teatru, el a revenit alaturi de Compania Dell’Arte odata cu spectacolul „Don Pasquale”, care se joaca la Opera Nationala Romana din 2009.

Biletele pot fi achizitionate de la casieria Teatrului Nottara, zilnic in intervalul orar 10:00 – 20:00. Relatii la telefon 021 / 317.41.01

Multumiri speciale

actorilor: Daniela Mihai, Claudia Prec, Ame Bardan Vlad, Ioana Tudor, Aliona Munteanu, Andreea Esanu, Melania Ciurlin, Georgiana Dinescu, Marin Fagu, Radu Moldovan, Teodor Delciu, Andrei Seusan, Radu Craciun
regizoarei: Selma Dragos
Dlui. Vintila Mihailescu ( Muzeul Taranului Roman), Dlui. Mircea Diaconu ( Teatrul Nottara), Dlui. Cristian Sofron (Centrul Cultural Nicolae Balcescu), Dlui. Alex Traila ( SteppenWolf Film), Dlui Sebastian Enache, Dlui Florin Kevorkian (UNATC), Drei. Gabriela Calin, Dlui. Ioan Craciun (Editura Ars Docendi), Dlui. Cosmin Marina, Dlui Andrei Constantinescu (ADDA), , Administratiei Fondului Cultural National

Parteneri media: Mixul de Cultura, Sapte Seri, Smart FM, Yazee

Compania de teatru Dell’Arte infiintata de Mihai-Gruia Sandu a adoptat stilul de joc al Commediei dell’Arte in care situatiile dramatice sunt create prin arta improvizatiei direct pe scena fara un text prestabilit. Acesta tehnica este folosita in paralel cu punerea in scena a textelor originale create de Mihai-Gruia Sandu sau de catre actori. Stilul matematic utilizat in relatia miscare scenica – replica, sincronizarea gestului cu sunetul si gag-urile in cascada sunt completate de libertatea improvizatiei intr-o formula unica de joc devenita marca Dell’Arte. Aplicand aceasta formula in spectacolele create, Dell’Arte reuseste sa multumeasca atat criticul cel mai rafinat, cat si privitorul aflat pentru prima data in fata unui spectacol de teatru.

Pentru informatii suplimentare:
Cristina Clopot – 0727.78.48.70
contact@dellarte.ro
http://dellarte.blogspot.com

Go to Top