window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Antreprenoriat si consultanta gratuita pentru ideile de afaceri ale elevilor clujeni

Cluj-Napoca, 6 mai 2011 – Junior Achievement (JA) si EximBank au organizat la Cluj-Napoca o intalnire cu tineri intreprinzatori din 11 licee din Cluj-Napoca, Campia Turzii, Dej si Turda, inscrise in programele de antreprenoriat Compania si Enterprise Without Borders derulate de JA, in cadrul careia elevii au primit consultanta pentru mini-companiile pe care le-au creat.

Evenimentul de la Cluj-Napoca face parte dintr-un proiect mai amplu pe care JA il deruleaza in parteneriat cu EximBank, al carui scop este dezvoltarea antreprenoriala si pregatirea inca de pe bancile scolii a viitorilor intreprinzatori. Pana in prezent au fost derulate 5 editii ale proiectului la Bucuresti, Craiova, Baia Mare, Iasi si Oradea si alte 4 sunt programate pentru luna mai.

In cadrul intalnirii gazduite de Grup Scolar Industrial Tehnofrig din Cluj-Napoca, elevilor li s-au prezentat exemple de afaceri de succes ale tinerilor din programele JA de antreprenoriat din Europa, iar cele cateva mini-companii JA care si-au prezentat ideile de afaceri au primit feedback de la expertii EximBank, intr-un dialog constructiv. Consultantii voluntari EximBank au raspuns intrebarilor tinerilor si au oferit „intreprinzatorilor” sfaturi pentru obtinerea de finantare pentru derularea afacerii.

La concursul de idei de afaceri de tip Elevator Pitch, tinerii inscrisi au avut la dispozitie 3 minute pentru a convinge audienta ca ideea lor de afacere este creativa si fezabila. Juriul format din reprezentanti ai EximBank si ai Grupului Scolar Industrial Tehnofrig au ales cele mai bune trei idei, iar EximBank a premiat participantii.

„Intalnirile pe care le-am avut pana acum ne-au aratat ca tinerii alaturi de care suntem implicati in acest program au o abordare foarte pragmatica, o abordare care le permite sa faca propuneri bine ancorate in realitate si cu modalitati rapide si fezabile de punere in practica. Cu experienta noastra si cu inaltul lor grad de proactivitate, parteneriatul este, prin excelenta, de natura castig-castig”, a spus Maria Sandor, consilier al presedintelui EximBank.

Evenimentul a fost organizat de Junior Achievement Romania cu sprijinul Grupului Scolar Industrial Tehnofrig din Cluj-Napoca.

Programul Compania ii ajuta pe tineri sa afle concret ce inseamna sa fii antreprenor prin activitati care presupun introducerea pe piata a unui produs sau serviciu viabil, infiintarea, functionarea si mentinerea pe piata a unei afaceri. Prin parcurgerea tutoror etapelor necesare functionarii unei companii reale, de la studiu de fezabilitate, atragerea de capital, organizarea companiei, pana la planul de afaceri si efectuarea inregistrarilor contabile, elevii isi dezvolta abilitati de lidership, de comunicare in echipa, capacitatea de a lucra in conditii economice reale.
Website: www.compania.jaromania.org

Programul Enterprise without Borders este un program international de educatie antreprenoriala pentru tineri care le ofera oportunitatea de a se pregati pentru cariera de antreprenor sau manager prin experienta conducerii propriei companii pe o piata internationala. Tinerii studiaza valoarea comertului european, dobandesc abilitati pentru a functiona pe o piata internationala si stabilesc colaborari intre scoli din diferite tari, participante la schimburile comerciale pilot.
Website: www.ewb.jaromania.org

Liceele clujene invitate:

GRUP SCOLAR INDUSTRIAL TEHNOFRIG, Cluj-Napoca
COLEGIUL TEHNIC ANA ASLAN, Cluj-Napoca
COLEGIUL TEHNIC EDMOND NICOLAU, Cluj-Napoca
GRUP SCOLAR ALEXANDRU BORZA, Cluj-Napoca
LICEUL DE INFORMATICA TIBERIU POPOVICIU,Cluj-Napoca
COLEGIUL ECONOMIC IULIAN POP, Cluj-Napoca
COLEGIUL TEHNIC VICTOR UNGUREAN, Campia Turzii
GRUP SCOLAR INDUSTRIAL CONSTRUCTII MONTAJ, Dej
COLEGIUL NATIONAL ANDREI MURESANU, Dej
COLEGIUL EMIL NEGRUTIU, Turda
COLEGIUL TEHNIC DR. I. RATIU, Turda

Nota pentru editori:
Despre Eximbank
EximBank este o institutie bancara specializata al carei portofoliu de produse, axat pe trei directii de actiune – finantare, garantare, asigurare – ii permite sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor, precum si a companiilor care deruleaza proiecte cu fonduri europene.

Junior Achievement Romania, organizatie non-profit a fost fondata in anul 1993 si este parte a Junior Achievement Worldwide, USA si Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare si cea mai dinamica organizatie internationala de educatie economica si antreprenoriala. In Romania, programele JA de tip „learning by doing” sunt urmate anual de peste 284.000 de elevi din 2.400 de institutii de invatamant si se
desfasoara local in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, institutiile de invatamant si comunitatea de afaceri. Pentru detalii accesati www.jaromania.org.

Pentru informatii suplimentare:
Junior Achievement Romania
Calin Dorin
Program Manager
Tel: +40 730 330 883
E-mail: dorin.calin@jaromania.org
Website: www.jaromania.org

EximBank
Miruna Lebedencu
Consilier Relatii Publice si Marketing
Tel: 021/405.30.90
E-mail: miruna.lebedencu@eximbank.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top