Cluj-Napoca, 6 mai 2011 – Junior Achievement (JA) si EximBank au organizat la Cluj-Napoca o intalnire cu tineri intreprinzatori din 11 licee din Cluj-Napoca, Campia Turzii, Dej si Turda, inscrise in programele de antreprenoriat Compania si Enterprise Without Borders derulate de JA, in cadrul careia elevii au primit consultanta pentru mini-companiile pe care le-au creat.

Evenimentul de la Cluj-Napoca face parte dintr-un proiect mai amplu pe care JA il deruleaza in parteneriat cu EximBank, al carui scop este dezvoltarea antreprenoriala si pregatirea inca de pe bancile scolii a viitorilor intreprinzatori. Pana in prezent au fost derulate 5 editii ale proiectului la Bucuresti, Craiova, Baia Mare, Iasi si Oradea si alte 4 sunt programate pentru luna mai.

In cadrul intalnirii gazduite de Grup Scolar Industrial Tehnofrig din Cluj-Napoca, elevilor li s-au prezentat exemple de afaceri de succes ale tinerilor din programele JA de antreprenoriat din Europa, iar cele cateva mini-companii JA care si-au prezentat ideile de afaceri au primit feedback de la expertii EximBank, intr-un dialog constructiv. Consultantii voluntari EximBank au raspuns intrebarilor tinerilor si au oferit „intreprinzatorilor” sfaturi pentru obtinerea de finantare pentru derularea afacerii.

La concursul de idei de afaceri de tip Elevator Pitch, tinerii inscrisi au avut la dispozitie 3 minute pentru a convinge audienta ca ideea lor de afacere este creativa si fezabila. Juriul format din reprezentanti ai EximBank si ai Grupului Scolar Industrial Tehnofrig au ales cele mai bune trei idei, iar EximBank a premiat participantii.