Ministerul federal pentru Europa, Integrare și Afaceri externe al Austriei anunţă lansarea apelului la candidatură pentru „Premiul pentru Realizări Interculturale 2018“ /„Intercultural Achievement Award 2018“ (IAA). Competiţia recompensează proiectele de succes și inovatoare în domeniul dialogului intercultural, atât în ​​Austria cât și la nivel internaţional. Apelul de proiecte este destinat tuturor celor care identifică și utilizează oportunități care determină o coexistență interculturală pozitivă. De asemenea, competiţia este dedicată celor care au explorat cu succes noi modalităţi de dialog intercultural, care au depăşit provocări specifice prin acțiuni interculturale și care, prin prezența în mass-media, au promovat dialogul culturilor și religiilor.

Premiul IAA va fi acordat pentru categoriile „sustenabilitate“, „evenimente recente“, „inovaţie“ şi „media“, conform criteriilor specifice fiecărei secţiuni. Pentru fiecare categorie va fi acordat un singur premiu.

Criterii de calificare:

Pot fi depuse atât proiecte la scară largă, cât și altele, implementate de organizații sau de persoane fizice. IAA promovează în mod deosebit proiecte interculturale în domeniile Artă / Cultură, Tineret, Drepturile Omului și Educația Cetățeniei Globale. Proiectele prezentate trebuie să fie în curs de implementare sau deja încheiate.

Eligibilitate

Aplicațiile sunt deschise atât organizațiilor non-profit (inclusiv organizațiilor neguvernamentale, precum și asociațiilor, fundațiilor, instituțiilor de învățământ caritabile sau organizațiilor religioase), cât și organizațiilor comerciale. Organizațiile guvernamentale, științifice, de cercetare sau organizațiile internaționale nu sunt eligibile.

Data limită pentru transmiterea proiectelor este 26 martie 2018, la adresa: dialogue@bmeia.gv.at. La aceeași adresă pot fi solicitate informații suplimentare privind competiția.

Mai multe detalii pot fi accesate la pagina web: https://www.bmeia.gv.at/en/european-foreign-policy/international-cultural-policy/dialogue-of-cultures/iaa/.