window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

ARCA si Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), parteneri pentru Programul Spatial al Romaniei

Advertising4U.ro-Comunicate-de-presa-Info-evenimente-Media-NEWSLiga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) este noul partener al ARCA, in cursa romaneasca de cucerire a spatiului cosmic, in cadrul Programului Spatial al Romaniei. LSRS doreste sa promoveze acest program in randul studentilor si absolventilor romani din strainatate si sa transmita mesajul ca, atata timp cat exista vointa necesara, proiectele care pot ridica Romania sunt posibile si in tara noastra chiar si in ciuda resurselor limitate.

„Suntem onorati si incantati de parteneriatul dintre Liga noastra si ARCA. Ne uneste mai ales idealul unei Romanii reprezentate cu competenta si curaj pe scena internationala in domeniile cele mai diverse, de la stiinta si tehnica pana la educatie si antreprenoriat.  Exemplul minunat al echipei ARCA ne arata tuturor ca, dincolo de resursele materiale disponibile, imposibilul devine posibil prin munca, ingeniozitate si dedicare permanenta. Incurajam intreaga comunitate a membrilor LSRS sa sustina proiectele ARCA si incercarea temerara de a duce tricolorul romanesc pe noi frontiere ale spatiului!” Sebastian Burduja, Presedintele Ligii Studentilor Romani din Strainatate

“Suntem onorati sa avem partenera Liga Studentilor Romani din Strainatate, organizatia care strange laolalta studenti romani, pregatiti in afara granitelor tarii. Multumim LSRS pentru initiativa de a face cunoscute proiectele ARCA si de a transmite studentilor si absolventilor romani din strainatate ca oricine poate contribui la evolutia tarii, sustinand asemenea proiecte de leadership de care avem atata nevoie. Este o mare bucurie pentru noi faptul ca romanii pregatiti in strainatate ne sunt alaturi in acest program.” Dumitru Popescu, Presedinte ARCA

Despre LSRS

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera studentilor și absolvenților romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune.
LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara.
Obiectivul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei.
LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica și echidistanta.

Despre ARCA

Asociatia Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica (ARCA) este o organizatie non-guvernamentala, care desfasoara Programul Spatial al Romaniei (2012-2025).

Printre obiectivele programului se numara:

– dezvoltarea motorului racheta Executor,

– dezvoltarea avionului supersonic de transport IAR-111 pentru racheta Haas II
– castigarea competitiei de 30 milioane $, Google Lunar X Prize, utilizand ansamblul IAR-111/Haas II
– dezvoltarea rachetei orbitale Super Haas, capabila sa plaseze pe orbita sarcini utile de 2,5 tone.
– lansarea unui cosmonaut pe orbita terestra, pana in anul 2025, cu lansatorul Super Haas

Programele anterioare dezvoltate la ARCA au fost:

– Racheta Demonstrator 2B, echipata cu primul motor din lume, din materiale compozite, reutilizabil, care a fost lansata, cu succes, la data de 9 Septembrie 2004, de la Baza Fortelor Aeriene de la Capu Midia.

– Sistemul aerospatial Stabilo care a executat doua zboruri. Misiunea 1, lansata la o altitudine de 14.700 m, în stratosfera si Misiunea 2 lansata în 2007 la o altitudine de 12.000 m, deasupra Marii Negre, cu sprijinul Fortelor Navale, a Fortelor Aeriene si al ROMATSA.

– Racheta suborbitala Helen, demonstrator tehnologic pentru competitia Google Lunar X Prize, lansata la 1 octombrie, 2010, din largul Marii Negre, în cadrul Misiunii 4B, atingand altitudinea de 40 km.

Contact ARCA:Elena Simona Popescu

ARCA PR Manager

Tel: 0743 42 00 73

arcacontact@gmail.com

http://www.arcaspace.com/

http://www.facebook.com/arcaspace

https://plus.google.com/u/0/108377106714910881839/posts

http://www.youtube.com/user/ARCAchannel

http://www.helenthemovie.com/

http://www.facebook.com/pages/Helen/244007242310222

Contact LSRS:Sorana Şerban

Vicepreşedinte Comunicare şi Informare

Sorana.Serban@lsrs.ro

0752038218

www.lsrs.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top