window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

ArCuB – 15 ani de activitate – Sarbatoriti cu spectacolul “O lume pe dos” / Bucuresti / 28 mai 2011

O lume pe dosArCuBCentrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti implineste sambata 28 mai cincispreze ani de la infiintare. Cu aceasta ocazie va invitam, in aceeasi zi de la ora 19.00, la sala din Strada Batiste, sa vedeti o noua reprezentatie a spectacolului “O lume pe dos” in regia Iarinei Demian.

Aceasta montare „descrie fara menajamente lumea in care traim – o lume bolnava de singuratate, in care oamenii recurg la solutii limita, fiindca nu-si mai gasesc locul, linistea, masura, sentimentele sau identitatea.”

Protogonistii sunt: Tudor Chirila, Iarina Demian, Simona Stoicescu, Smaranda Caragea, Marius Drogeanu, Mircea Drambareanu, Andrei Runcanu

Tudor Chirila, 3 roluri intr-un singur spectacol

Dupa „Biloxi Blues” (piesa celebrului Neil Simon, jucata cu mare succes la Teatrul de Comedie si in turnee prin tara) regizoarea Iarina Demian revine la dramaturgia americana contemporana, reunind intr-o singura montare trei piese scurte ale unor autori consacrati. Preludiu si Liebestod – de Terrence Mc Nally, Problema – de A.R. Gurney si Naomi in camera de zi – de Cristopher Durang sunt cele trei farse tragice care alcatuiesc “Lumea pe dos” in care Tudor Chirila trece cu dezinvoltura de la o partitura la alta.

„Sper sa avem din nou sala plina, la fel ca la ultimele noastre spectacole. O lume pe dos e un proiect frumos din mai multe motive: actori foarte buni, texte extrem de noi si indraznete in peisajul teatrului romanesc, o viziune regizorala care tine cu Actorul, un spectacol cu un mesaj extrem de modern. O lume pe dos ridica o intrebare cheie: cum negociem cu singuratatea? Este un spectacol care pune probleme printre hohote de ras. Un spectacol pe care il iubesc. Si as vrea sa-l iubesc impreuna cu o sala plina de oameni, care accepta sa-si puna intrebari si sa caute in ei insisi.”

Tudor Chirila

“Sansa noastra de a juca o noua serie cu spectacolul “O lume pe dos” se numeste ArCuB. (…) Sa nu ne facem iluzii legate de lumea in care traim. Sa privim in fata situatiile limita ale existentei umane si sa ne gandim ca fiecare dintre noi facem parte din ea… “                            Iarina Demian

Biletele pot fi achizitionate la prețul de 35.00 lei (Categoria I), 26.50 lei (Categoria II) si 15.90 lei (reducere la Categoria II – numai pentru elevi, studenti, pensionari pe baza prezentarii legitimatiei sau talonului de pensie) de la Casa de Bilete ArCuB (Sala Batiste nr. 14) si prin reteaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas, Carturesti sau online pe www.eventim.ro.

La multi ani ArCuB! In cei cincisprezece ani de activitate, ArCuB a fost initiatorul  si organizatorul unor manifestari inedite in peisajul cultural bucurestean, ca: Festivalul International de Teatru de Strada B-FIT in the Street!, Bucharest Music Film Festival si Noaptea Alba; a unor evenimente de succes, care au atras participarea in numar mare a publicului bucurestean precum: Cismigiul Copiilor, concertele Stagiunii Estivale, Zilele Bucurestiului, Cred in Mos Craciun si Revelionul organizat in Piata Constitutiei. In urma cu trei ani s-a adaugat maratonul estival Bucuresti – Cartier de Vara, o alternativa culturala de petrecere a timpului liber in parcuri.  De-a lungul timpului au mai fost manifestari  Festivalul International de Jazz, Parada Militara de  Ziua Europei  au ajutat la transformarea Bucurestiului intr-un loc plin de culoare. Multumim partenerilor si colaboratorilor pentru sprijinul acordat de-a lungul celor 15 ani de ArCuB.

Detalii pe www.arcub.ro

Producator: ArCuB

Coproducator: Fundatia artEST

Parteneri media: Bucuresti FM, 24FUN, Romania Libera, Port.ro, Metropotam.ro, Arhitectura.ro, Paspartu, Youmago.ro, RATB, ELEVATE, Eventim.

Persoana de contact: Madalina Negrea – 0728.100.209

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top