ARTmania 2017

Cea de-a 12-a ediție de ARTmania Festival, din perioada 28 – 29 iulie 2017, își așteaptă participanții cu o serie de evenimente culturale alternative și de activări creative care vor întregi posibilitățile de petrecere a timpului liber dintre concertele din Piața Mare.

  • Cei pasionați de gastronomie vor putea testa o ofertă culinară bogată în zona dedicată din festival, denumită „ART of Food”. Cu ocazia acestei ediții a fost creat și smoothie-ul ARTmania, dedicat iubitorilor de băuturi sănătoase.
  • Pasionații de tehnologie sau de rețele sociale vor putea posta imagini și își vor putea exprima creativitatea în timp real, folosind hastag-ul oficial al festivalului (#ARTmaniaFestival).

 Proiecții de filme. Cinefilii vor putea viziona gratuit filme premiate internațional, aduse de Transilvania Film: Belgica și Goodnight Mommy. Acestea vor fi proiectate în fiecare zi de festival, de la ora 15:00, în Librăria Habitus din Piața Mică, unde ARTmaniacii amatori de lectură vor avea parte și de reduceri de 10% la cărți SF sau fantasy.  

Expoziții de artă și vizite la muzee. Pentru ca expriența culturală să fie completă, între concerte, persoanele cu brățară de festival vor putea vizita gratuit numeroase expoziții special pregătite cu ocazia ARTmania și vor avea acces în cele patru spații expoziționale ale Complexului Național Muzeal ASTRA

 Expoziția „O UNIUNE TOT MAI STRÂNSĂ – Moștenirea Tratatelor de la Roma pentru Europa de astăzi”, amplasată în Piața Mare, în Cortul „Spațiul European”, va include documente și imagini istorice din arhivele Uniunii Europene, ale Ministerului de Externe Italian și ale agenției italiene de presă ANSA. Expoziția va putea fi vizitată în fiecare zi de festival, între 12:00 – 18:00.

 Biciclete gratuite pentru participanții la ARTmania festival, powered by Bicicleta Pegas și SIBIO

Toți purtătorii de brățări ARTmania vor avea acces gratuit în Muzeul în aer liber ASTRA. De aceea, Bicicleta Pegas și SIBIO juice bar pun la dispoziție modele Pegas Strada sau Pegas Clasic persoanelor care doresc un drum de vis din Piața Mică până la muzeu. Punct de pornire: SIBIO juice bar (adresă: Piata Mica nr. 3, Sibiu).

 Feedwall cu postări realtime – tehnologie, powered by ZeList Monitor, pentru cei mai conectați fani

Pe lângă participarea la concerte, la expoziții și muzee, la proiecțiile de film sau la activitățile creative, pasionații de tehnologie vor fi încurajați să-și pună pozele și să-și exprime creativitatea pe rețelele sociale, folosind hastag-ul oficial al festivalului: #ARTmaniaFestival.

Conținutul realizat și postat de ei va fi afișat în timp real pe website-ul oficial al festivalului (www.artmaniafestival.ro, secțiunea LiveWall) și pe un ecran din perimetrul festivalului, putând fi astfel apreciat de toți participanții.

 GIF Booth, powered by Banca Transilvania

Amatorii de lucruri amuzante vor avea ocazia să imortalizeze momentele de distracție petrecute alături de prieteni cu ajutorul unei cabine care va realiza GIF-uri (imagini animate) pusă gratuit la dispoziția participanților la festival de Banca Transilvania. La acest GIF Booth, powered by BT, participanții la festival își vor putea alege melodia trupei preferate de la ARTmania Festival 2017 și vor “cânta” pe această melodie singuri sau alături de prieteni. În acest timp vor fi pozați și  transformați într-un GIF.

ARTmania ART of Food

Participanții pasionați de gastronomie vor putea testa o ofertă culinară bogată în zona specială din festival, denumită „ART of Food”. Astfel, cei sosiți în Piața Mare din Sibiu se vor putea bucura de un spațiu dedicat preparatelor culinare și băuturilor, disponibile pentru toate gusturile și vârstele.

Aproximativ 14 expozanți se vor întrece pentru a răsfăța publicul cu unele dintre cele mai savuroase preparate culinare, de la sortimente de inspirație italienească, mexicană sau texană, la noodles, paste, burgeri sau deserturi.

Printre cei responsabili cu încântarea culinară a publicului se numără: Meat Busters, Cimbru (condusă de Chef Nicu Crăciun), Eat Street Cluj, Two Chefs Food Truck, Noodle pack, Thai Scoops, Duma’s Van, Eat it – Fresh Pasta Truck, Das Grillmobil by Batranu Sas, Maia Ice Cream sau Delicii pe roți.

 La capitolul băuturi, pe lângă sortimentele întâlnite în mod tradițional la evenimente, participanții la festival interesați de băuturi sănătoase se vor putea răsfăța cu un smoothie special creat pentru acest eveniment de cei de la SIBIO juice bar: smoothie-ul ARTmania!

Rețeta super răcoritoare a smoothie-ului ARTmania include: pepene rosu, portocale, lime și mentă și va fi în ton cu cromatica afișului oficial, pentru a da un plus de identitate festivalieră! Sortimentul va fi disponibil doar pe parcursul festivalului, 27-28-29 iulie 2017.

Concerte alternative (în afara celor susținute în Piața Mare):

Vineri, 28 iulie 2017, ora 21:00 – concert White Walls în Rock N’Bike Club (adresă: Ștefan cel Mare nr. 120, Sibiu)

Sâmbătă, 29 iulie 2017, ora 23:30 – AFTERPARTY ARTmania Festival. Concert Etheric & Alpha Q live în Rock, Pub & More (adresă: Str. General Ghe. Magheru nr.45, Sibiu)

La ARTmania Festival 2017, fanii îi vor putea asculta în Piața Mare din vechea cetate a Sibiului pe unii dintre cei mai apreciați artiști ai momentului: Tarja, Lacuna Coil, Riverside, Beyond the Black, You And Me At Six, Devin Townsend Project, Walkways sau Coma.

Programul complet al concertelor din cele două zile de festival este disponibil aici: https://artmaniafestival.ro/program/

Biletele și abonamentele ARTmania Festival au fost puse în vânzare în rețelele Eventim.ro, myticket.ro, iabilet.ro și pe Kompostor.ro. În cea de-a doua perioada de pre-sale, prețul unui abonament este de 230 de lei, urmând ca la locație prețul să fie de 250 lei.

Pentru această ediție, ARTmania Festival a pus în vânzare un număr limitat de bilete pe zi, la prețul de 140 lei.

Regulamentul complet al ARTmania Festival 2017 poate fi consultat pe website-ul oficial al festivalului prin accesarea secțiunii “Reguli de acces” (https://artmaniafestival.ro/reguli-de-acces/) din meniul principal al website-ului.

Despre ARTmania Festival. Platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică, ARTmania s-a consacrat ca principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Marcă de prestigiu, cu tradiție pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special – Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase citadele medievale din Estul Europei.  ARTmania explorează mereu drumuri noi, capitalizând experiența și prestigiul edițiilor anterioare, când pe scena mare din Sibiu au urcat o serie de trupe importante, de la Nightwish și Serj Tankian, la Die Toten Hosen, Within Temptation, HIM, Tarja Turunen, The Gathering, The Sisters Of Mercy, Lacuna Coil, Republica, Helloween, Poets of the Fall sau Deine Lakaien, printre mulți alții.

PARTENERI COMERCIALI:  BECK’S, BANCA TRANSILVANIA

 PARTENERI: AROC, TAKE A STAND, YOUROPE