Proiectul Asigurarea calitatii in sistemul de formare profesionala continua CALISIS, initiat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA), pregateste un nou sistem pentru restructurarea sistemului romanesc de asigurare a calitatii in formarea profesionala continua, compatibil cu prevederile cadrului european de referinta pentru asigurarea calitatii in educatie si formare profesionala.
In perioada 26-30 iulie, la hotel Confort Traian se va desfasura actiunea de pilotare a sistemul de management al calitatii pentru personalulul Comisiei de Autorizare a municipiului Bucuresti, personalulul Secretariatului Tehnic, furnizorii de formare profesionala a adultilor si specialistilor care evalueaza programele de formare profesionala in vederea autorizarii din Bucuresti.
Alaturi de expertii romani din cadrul programului, vor participa si specialisti din Italia, de la Gruppo Pragma, IF Italia Forma.

Pana in vara anului viitor (18 iunie 2011), Romania trebuie sa planifice o abordare destinata imbunatatirii sistemelor de asigurare a calitatii formarii profesionale continue (FPC), potrivit recomandarii adresate tuturor tarilor membre de catre Parlamentul European si Consiliul UE. Guvernul Romaniei a promovat deja un proiect pentru modificarea Ordonantei 1