Asociația Creștin-Umanitară Slujirea Vieții împreună cu partenerii săi Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară ”Vasile Adamachi”, Colegiul Economic Administrativ,   Liceul Tehnologic Economic de Turism, Liceul Tehnologic Economic ”Virgil Madgearu” și Liceul Tehnologic UCECOM  ”Spiru Haret” lansează cea de-a treia etapă a proiectului multianual Tinerii de azi, liderii de mâine, un proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Iași.

Proiectul și-a propus să faciliteze accesul la piața muncii pentru 1000 de elevi din 5 licee ieșene, timp de 12 luni, prin crearea unor situații diferite de învățare într-un cadru protejat, dar și în cadrul real.

Pe parcursul proiectului tinerii pot să descopere potențialul personal privind posibilitatea inițierii unei afaceri și să își dezvolte abilitățile necesare inițierii acesteia.

Principalele activități la care vor participa tinerii în cadrul proiectului sunt:

  • Sesiuni de informare – Temele abordate vor fi: “Pași în căutarea unui loc de muncă”; “Întocmirea unei scrisori de intenție”
  • Școala de business – Descoperă cum poți să crești o idee de la A la Z. Evenimentul se va desfășura pe o durată de 6 zile. Tinerii participanți vor învăța într-o manieră simplă, interactivă cum să treci de la o idee la o afacere, și vor avea ocazia să își dezvolte abilitățile de muncă în echipă și de relaționare cu ceilalți. Cu această ocazie vor fi abordate teme de interes despre voluntariat, metode de educație non-formală, planul de afacere, posibile afaceri, ateliere demonstrative, întâlniri cu antreprenorii și întâlnire cu reprezentanții autorităților locale.
  • Întâlniri cu angajatoriiBeneficiarii vor fi informați despre târgurile de joburi organizate și vor fi invitați să participe la acestea, unde vor avea posibilitatea să se întâlnească cu angajatorii și să afle condițiile de angajare;
  • Târgul Primăverii
  • „Mă implic în școala mea”Rolul Școlii de Business este de a pregăti 5 echipe formate din 5 elevi și un cadru didactic, care ulterior vor susține 10 sesiuni în care vor împărtăși experiența lor elevilor, colegilor de liceu;
  • Party
  • Excursie
  • Conferință de presă

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de trei ani, în trei etape distincte, fiecare dintre acestea având ca parteneri câte 5 instituții de învățământ preuniversitar din Iași.

Informații despre proiect găsiți aici: https://www.facebook.com/proiectlicee/

Informații despre asociație găsiți aici: https://www.facebook.com/Asociatia-Crestin-Umanitara-Slujirea-Vietii-312404935616792/

Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE Comunicate de Presa