Încă un pas pentru cei peste 2300 de tineri liceeni, în construirea viitorului lor.

Aflat la finalul celui de-al treilea an de implementare, proiectul Tinerii de azi, liderii de mâine a reunit elevi din cinci licee ieșene cu scopul de a dezvolta competențele profesionale și antreprenoriale, facilitând astfel accesul pe piața muncii.

Proiectul este cofinanțat de Primăria Municipiului Iași și implementat de Asociația Creștin – Umanitară Slujirea Vieții alături de partenerii săi din acest an: Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi”, Colegiul Economic Administrativ, Liceul Tehnologic Economic de Turism, Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” și Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret”.

După susținerea celor o sută de sesiuni de informare de către echipa de proiect, din liceele partenere s-au format echipe mixte alcătuite din cinci elevi și un cadru didactic. În această formulă au participat la Școala de Business unde au avut oportunitatea de a învăța într-o manieră simplă și interactivă cum pot trece de la o idee la o afacere. Elevii au învățat teoretic și practic cum să dezvolte o afacere, pornind de la realizarea unui plan de afaceri și continuând cu participarea la ateliere de mărgelit și de lumânări sculptate, două modele de afacere dezvoltate de întreprinzători locali. Ulterior, tinerii au pus în practică abilitățile dezvoltate prin susținerea a 50 de sesiuni în liceele de proveniență și organizând evenimente publice precum Târgul Primăverii, ONGFest și conferința de presă.

Proiectul „Tinerii de azi, liderii de mâine” a creat o legătură între învățarea formală, informală și cea profesională, tinerii beneficiari învățând să își întocmească un CV și o scrisoare de intenție, pentru a se întâlni ulterior cu potențiali angajatori și cu antreprenori de succes.

Până în prezent proiectul a fost nominalizat la trei gale, respectiv Gala Națională a Voluntarilor, Gala Voluntarului Ieșean și Gala Tineretului din România, unde a obținut locul II la categoria Antreprenoriat.

Proiect co-finanțat din bugetul Primăriei Municipiului Iași prin mecanismul de finanțări nerambursabile, conform prevederilor Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități non-profit de interes general.

Informații despre proiect găsiți aici: https://www.facebook.com/proiectlicee/

Informații despre asociație găsiți aici: https://www.facebook.com/Asociatia-Crestin-Umanitara-Slujirea-Vietii-312404935616792/