Bucuresti, 1 iulie 2010 – Asociatia Habitat for Humanity Romania demareaza campania nationala de strangere de fonduri pentru interventia de reconstructie a locuintelor afectate de inundatiile din iunie 2010. Intentia Habitat for Humanity este de a interveni sustenabil pe termen mediu prin reconstructii, reabilitari, renovari de locuinte pentru un numar de peste 400 de familii sarace din localitatile afectate, precum si consiliere, asistenta tehnica, suport in coordonarea reconstructiei, gestionarea si distribuirea de materiale si unelte de constructii pentru alte ca. 3.000 de familii.

” Habitat for Humanity Romania are capacitatea si experienta de a interveni si de aceasta data. Proiectul de reconstructie se va derula pe parcursul a 6 luni, cand avem increderea ca familiile pe care le vom ajuta vor regasi speranta si caldura unei locuinte sigure. Impreuna putem reconstrui comunitati distruse, iar copiilor le putem reda sansa de a merge de la scoala, acasa”, precizeaza Mihai Grigorean, Directorul Programului de Raspuns la Dezastre, HFH Romania.
Fondurile necesare pentru interventiile preconizate se ridica la ca. 2,5 milioane de EUR.

Intre 2005 si 2009, Habitat pentru Umanitate a intervenit imediat in cazul dezastrelor naturale petrecute in tara noastra si a ajutat un numar de aproape 700 de familii din judetele Arges, Bacau, Dolj, Galati si Neamt cu reconstructii de locuinte alaturi de parteneri ca UNICEF, USAID, Petrom, ArcelorMittal, dar si importanti donatori individuali.
In cadrul celui mai recent proiect de reconstructie dupa inundatii, in toamna 2008 – primavara 2009, la Doljesti Neamt, Habitat for Humanity a reconstruit 110 locuinte in parteneriat cu Guvernul Romaniei si cu sprijinul substantial al Petrom.